Hirdetés
Forrás: Greenfo/MTI

A kormány döntött a növényvédelmi bírságokat tételesen meghatározó kormányrendelet módosításáról, eszerint a jövőben 20 ezer forint és ötmillió forint között mozoghat a kiszabható bírság összege – közölte Budai Bernadett kormányszóvivő hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

A kormányszóvivő elomondta: ha valaki olyan növényvédő szert használ, amellyel veszélyezteti mások egészségét, akkor a módosítás hatására 200 ezer forint és ötmillió forint közötti bírság lesz kiszabható rá. Budai Bernadett elmondta azt is, hogy azok, akik nem tesznek eleget parlagfű-mentesítési kötelezettségüknek, 20 ezer forinttól ötmillió forintig lesznek büntethetők a fertőzött terület nagyságától függően.
“A kormány célja a szigorítással, hogy csökkenjen a növényvédelmi szabálysértések száma, javuljon az élelmiszerbiztonság” – hangsúlyozta a kormányszóvivő. Hozzátette: a szigorítás sokakat érint, hiszen – emelte ki -, fogyasztóként valamennyien érdekeltek vagyunk abban, hogy egészséges élelmiszerek kerüljenek az asztalunkra.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás