A rovat kizárólagos támogatója

Alig van víz a Drávában, nemrég megdőlt a valaha mért legalacsonyabb vízszint rekordja is, írja az Időkép. Rengeteg homokpadot, köveket és a vízbe mosott fatuskót lehet látni benne, alig van 60 cm felett a víz szintje.

Kritikusan kevés víz van a Drávában, a barcsi hídnál már akár át is gyalogolhatnánk a folyón. Itt dőlt meg pár hete a legalacsonyabb vízállás rekordja is. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság adatai szerint a korábbi -172 cm (2016) után február 16-án -173 cm került a dobogóra.

Szakértők szerint az alacsony vízállás abból is adódik, hogy sok helyen az ipari tevékenység következtében a Dráva medre mélyebb lett az évek során. A rekord alacsony vízszint bár sok szempontból kedvezőtlen hatású, a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársai nem aggódnak, türelmesen várják a tavaszi vízszint-emelkedést.

Közel 3 hete ingadoznak az értékek a valaha mért legalacsonyabb vízállás közelében  Forrás: Hydroinfo.hu

Február 28-án is megközelítettük a legalacsonyabb vízszintet, ezen a napon Barcsnál -161 centiméterig apadt a folyó. Szerkesztőségünknek Halavuk Zsuzsa, barcsi lakos küldött meghökkentő képeket. Korábbi fotóival összehasonlítva méginkább szembetűnő a vízszint csökkenése.

A folyómeder most és a korábbi években >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek