Hirdetés

Megtetszett egy vörös vércsének az őrmezi lakótelep egyik 10. emeleti lakásának balkonládája – így hát beleköltött. A természetfilmesek meg bekamerázták, így élőben együtt várhatjuk a fiókák érkezését.

A vörös vércséket a magas épületek vonzzák a városba. Számukra házaink, mint hatalmas sziklák, potenciális költőhelyek. Költéshez olyan párkányra vagy üregre van szükségük ahonnan a tojások nem gurulnak le. Vércse fészek lehet például egy szimpatikus balkonláda is a 8. – 10. emeleten. Ha ráadásul egy pockokban gazdag rét is van a közelben, akkor semmi sem hiányzik a szerelem beteljesedéséhez. A balkonláda tulajdonosa pedig különleges élményben részesül: egy szép sólyomféle mindennapjait követheti a reggeli kávézás közben. A pesti után Budán is beindult egy vércse-webkamera ami a Magyar Madártani Egyesület önkénteseinek is nagy segítség a megfigyelésben. A városban több helyen is költ még e faj. Jelenlétének bejelentésével a védelmüket segítheti bárki:
Morandini Pál 06 20 261 99 64

Az őrmezi lakótelepen egy 10. emeleti lakás tulajdonosa jelezte a madártani egyesületnek, hogy a balkonládájába beleköltött egy vörös vércse. A Természetfilm.hu bekamerázta a fészket, így már nemcsak a lakás tulajdonosa, hanem bárki meglesheti, hogyan kelnek ki a fiókák az öt tojásból. 


Live streaming video by Ustream

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás