A rovat kizárólagos támogatója

Együttműködési megállapodást kötöttek a Környezetvédelmi Minisztérium (KöM) és a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ) képviselői az eddigi közös tevékenység hatékonyabbá tétele érdekében.
A környezetvédelmi miniszter és a GTTSZ elnöke az együttműködés hosszú távú politikamentességének megőrzése érdekében a megállapodás aláírását a tárca közigazgatási államtitkárára, Kemény Attilára, illetve a GTTSZ főtitkárára, Tóth Jánosra bízta.
Turi-Kovács Béla, környezetvédelmi miniszter a megállapodás aláírását követő sajtótájékoztatón elmondta: a gazdasági élet szereplőit, tudósokat, szakértőket tömörítő civil szervezet főként a tárca szakmai tevékenységében tud segíteni.
Kemény Attila szerint a felek között már kilenc éve létezik hivatalos formában együttműködés. A közös munka ezen túl egy közösen áttekintett éves terv alapján zajlik. Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke, a GTTSZ soros elnöke további változásként azt emelte ki, hogy a KöM-nek már nem kell fizetnie jogi tagsági díjat a GTTSZ-nek. Érvelése szerint ezzel elkerülhetővé válik az a gyanú, hogy a cégek környezetvédelmi akaratát minisztériumi támogatás befolyásolná.
Tóth János beszámolt arról, hogy az 1992-ben megalakult, akkor még Gazdálkodási és Tudományos Társaság nevű civil szövetségüknek tíz év alatt 200 jogi, illetve 800 egyéni tagja lett. A szervezet 12 országos tagozattal, köztük területfejlesztési, környezetvédelmi, valamint önkormányzati tagozattal rendelkezik. – A GTTSZ a jövőben a megállapodás alapján koordináló szerepet vállalhat a három egymáshoz közel álló, ám különböző tárcák kezében lévő területek között – mutatott rá a főtitkár.
2002. január 21.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás