A rovat kizárólagos támogatója

A környezetszennyezést és az adócsalókat támogatja a regisztrációs adó tervezett átalakítása, amelyet várhatóan a napokban fogad el az országgyűlés – állapította meg a Levegő Munkacsoport. Jöhetnek az olcsóbb és büdös robogók.

A törvényjavaslat szerint számos kategóriában csökken a regisztrációs adó mértéke, különösen a nagyteljesítményű gépkocsiknál, aminek következtében a luxusautók vásárlói akár 1,2 millió forintot is megtakaríthatnak. Továbbá 50 százalékos adókedvezményben részesítenék azokat, akik az eddig külföldön nyilvántartott járművüket most majd itthon regisztráltatják. Ennek az üzenete az, hogy nyugodtan el lehet kerülni az adófizetést, a kormány előbb-utóbb megjutalmazza az adócsalókat.

A robogók regisztrációs adóját pedig 75 százalékkal mérsékelnék, így ösztönözve ezeknek a rendkívül szennyező és balesetveszélyes járműveknek a használatát. Ráadásul mindezzel az importot segítenék, mégpedig nem is a termelési, hanem a fogyasztási célú importot, amivel a hazai vállalkozások versenyhelyzetét rontanánk. Mindezen okok miatt a Levegő Munkacsoport levélben kérte Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert a javaslat visszavonására, és arra, hogy részletes hatáselemzést és szakmai vitát követően terjesszen elő újabb törvényjavaslatot a regisztrációs adó módosítására.

Budapest, 2011. június 25.
 

 

Kapcsolódó anyagok:

LMP: ne a luxusautók importját támogassa a kormány!

Adókedvezmény luxusautókra – lobbi a környezet ellen

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek