Hirdetés

Újabb szigorítás a bécsi kutyatartók és leendő kutyatartók számára: egy tanfolyamon kell részt vennie annak, aki újdonsült gazdi, vagy hamarosan kutyatartóvá szeretne válni. A tanfolyammal a felelős kutyatartást szeretnék még inkább tudatosítani a bécsi kutyás lakosokban.

Július elsejétől kerül bevezetésre a kezdő kutyatartók számára indított tanfolyam. A pár órás oktatáson azoknak kell részt vennie, akik a jövőben kutyát szeretnének magukhoz venni. Azok a lakosok, akik már legalább két éve tartanak kutyát, mentesülnek a kötelezettség alól. Hasonló program már sikeresen működik Ausztria más területein, mint Felső-Ausztria és Stájerország.

A kurzus nagyjából 4 óra időtartamot ölel fel mindössze, a tananyagot pedig kutyákkal foglalkozó szakértők adják át a leendő- és friss gazdiknak. A tanfolyam alatt a kutyatartás, a kutyás életmód főbb alappilléreit érintik: honnan, hogyan vehet kutyát magához a leendő gazdi, hogyan kell gondozni a kutyát, de szó lesz a kutyák tanításáról, neveléséről is. Ezek mellett külön hangsúlyt kapnak a kutyásokra vonatkozó szabályok, jogi vonatkozások. Az ára 40 euró, azonban a végén nincs vizsga.

A képzésen a felelős kutyatartás kiinduló pontjára is ráirányítják a figyelmet, azaz a kutya kiválasztására. Nem mindegy ugyanis, honnan veszünk magunkhoz kutyát: menhelyről, tenyésztőtől, vagy illegális szaporítóktól. Ép ezért felhívják a figyelmet arra, hogy senki ne vásároljon kétes internetes hirdetőktől, vagy “hátsó udvarokból” kiskutyát – ezek ugyanis mind illegális szaporítót feltételeznek, melyek az állatkínzás melegágyai.

A városvezetés a tanfolyamtól azt is reméli, hogy ennek hála megelőzhetők lesznek a konfliktusok, és egyensúlyban, békésen élhetnek Bécsben az emberek és a kedvencek.
Szerinted hasznos lenne itthon is egy hasonló kezdeményezés? Szavazz itt >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás