A rovat kizárólagos támogatója

Bevett fideszes pénzmosoda a látványsportok TAO támogatása, mellyel a kormányközi sportegyesületeken keresztül lehet megszüntetni sok-sok milliárd közpénz jellegét. Jövőre jön egy értelmes és korrupciómentes új terület: nem csak adómentes juttatásnak számít majd, de a cégek leírhatják a társasági adóból a bringák árát, és nem csak a kerékpárokét, hanem az elektromos kerékpárokét is.

Nagy szolgálatot tesz a kerékpáros közlekedésnek a kormány, miután a múlt héten úgy módosította az szja- és tao-törvényt, hogy kedvezőbb feltételekkel juttathassák a cégek kerékpárhoz a dolgozóikat.

Az szja-törvényt kiegészítették azzal, hogy a nem pénzben kapott juttatások közül adómentes lesz “a kifizető által biztosított – kizárólag emberi erővel hajtott vagy legfeljebb 300 W teljesítményű elektromos motorral segített – kerékpár magáncélú használata”.

A HVG szerint a tao törvényt pedig úgy módosították, hogy a cégek leírhassák a dolgozóik számára vásárolt kerékpárok (vagy legfeljebb 300 W teljesítményű elektromos motorral segített kerékpárok) árát, illetve fenntartási költségeiket a társasági adóból is. Ezzel gyakorlatilag majdnem úgy kezelhetik a kerékpárokat a cégek, mint a cégautókat. Az új szabályok jövőre lépnek életbe.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás