A rovat kizárólagos támogatója

Környezetvédelmi díjat kaptak a zöld üzleti megoldásokat alkalmazó európai vállalatok. A KATICA TANYA megnyerte az Európai Üzleti Környezetvédelmi Díj Management mikro-és kisvállalkozás kategóriáját. Gratulálunk!

Kihirdették az Európai Vállalkozások Környezetvédelmi Díjának 2016-2017. évi nyerteseit az észtországi Tallinnban, a díjat azoknak a vállalkozásoknak ítélik oda, amelyek sikeresen ötvözik a versenyképességet és a környezetvédelmi szempontokat – közölte az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint az Európai Bizottság a díjjal azokat az uniós vagy a tagjelölt országok valamelyikében működő vállalkozásokat jutalmazza, amelyek élen járnak az ökoinnovációs módszerek alkalmazása és az ökoinnovációs termékek előállítása terén.

A díjért 21 országból összesen 148 vállalkozás szállt versenybe, a hat nyertest a 24 döntős közül választották ki. A nyertesek között induló mikrovállalkozások és világmárkákat gyártó cégek is vannak.

A vállalatirányítás (mikro- és kisvállalkozás) kategóriában a magyarországi, Somogy megyei Katica Tanya fenntartható élményközpont nyert.

A közlemény idézi Karmenu Vellat, az Európai Bizottság környezetpolitikáért, tengerügyekért és halászati politikáért felelős biztosát, aki szerint a díjért versenybe szálló cégek kulcsszerepet játszanak Európában a körforgásos gazdaságra való átállásban. Ezek a vállalatok megmutatják, hogy a gazdasági életképesség, az innováció és a környezetvédelem jól megfér egymás mellett – közölte a biztos.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek