A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: MÚOSZ

A médiában dolgozók a gyakorlatból tudják: az újságírás legtöbbször szélmalomharc, de akadnak kivételek is, amikor a nyilvánosság eszközével sikerül egy kezelhetetlennek tűnő problémát megoldani/megakadályozni/elrendezni. A médiapályázat beadási határideje  2021. február 15.

Néha egy egyszerű hír, egy riport, egy interjú indítja el azt a folyamatot, ami elvezet a megoldáshoz, máskor kitartó kutatómunkára, oknyomozásra, tényfeltárásra van szükség a pozitív végkifejlethez. Ugyanakkor mindig elengedhetetlen az újságíró elkötelezettsége, bátorsága és állhatatossága.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Fellowes Hungary médiapályázatán ezeket a sikertörténeteket szeretnénk bemutatni: olyan reménytelennek látszó ügyeket, amelyek a professzionális újságírói munka és a média biztosította nyilvánosság miatt fordultak jóra. A pénzdíjas pályázatra a nyomtatott, az elektronikus és az online sajtóban megjelent alkotásokat egyaránt várunk. A pályaműveket a kiíró által fölkért szakmai zsűri bírálja el. A félmilliós díjat a Fellowes Hungary azért ajánlotta fel, mert – noha ők a biztonságos iratmegsemmisítést hirdetik – pontosan tudják, hogy vannak olyan adatok és ügyek, amelyeknek nyilvánosságra kerülését segíteni kell.

A beadási határidő 2021. február 15., az eredményhirdetés várható időpontja 2021. március 31. Pályázni a 2020. július 1-től 2021. január 31-ig megjelent anyagokkal lehet. Kérjük, a pályázatban tényszerűen mutassák be a megjelent cikk pozitív hatásait is. A pályázatokat a palyazat@muosz.hu e-mail címre várjuk.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek