Hirdetés

Sok idő, erőfeszítés, előkészület és elkötelezettség eredményeként örömmel jelentjük be, hogy a “HUMANITA – Az ember és a természet közötti kölcsönhatások és a turisztikai tevékenységek hatása a védett területekre” című közép-európai INTERREG projekt hivatalosan 2023. április 1-jén kezdődött, és 2026. március 31-én ér véget.

Ez idő alatt a HUMANITA projekt 11 partnert fog össze Ausztriából, Horvátországból, Magyarországról, Olaszországból és Szlovákiából azzal a céllal, hogy a kiemelt szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező tudósok együttműködjenek a turisztikai tevékenységek természetre gyakorolt hatásának értékelésére szolgáló innovatív megoldások kidolgozásában és tesztelésében, azzal a céllal, hogy segítsék a védett területek kezelőit a természet védelmében.
A projektben két magyar szervezet vesz részt, a CEEweb a Biológiai Sokféleségért, valamint a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

A CEEweb a Biológiai Sokféleségért (CEEweb) egy 34 közép- és kelet-európai szervezetből álló hálózat, amely a régió természeti örökségének megőrzésére törekszik, és amelynek küldetése a biodiverzitás megőrzése a fenntartható fejlődés előmozdítása révén. A CEEweb a Bükki Nemzeti Parkban található kísérleti helyszínen, vele együttműködve, közösen osztja meg tapasztalatait és együttműködik valamennyi partnerrel a tervezett tevékenységek megvalósítása érdekében. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság támogatásával a CEEweb részt vesz a monitoring tevékenységek megtervezésében és végrehajtásában, valamint kutatásokat és helyszíni adatgyűjtést végez, és az adatgyűjtési folyamat során elvégzi az erről szóló elemzéseket.

Nyitókép: Humanita nyitómegbeszélés Bükkszentkereszten

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás