A rovat kizárólagos támogatója

Felhívunk mindenkit, hogy április 17-én, a Föld Napja előtti hétvégén takarítsuk ki erdeinket, vízpartjainkat, mezőinket, településeink környékét. Szedjük össze a szemetet.

Minden, a természetért felelősen gondolkodó embernek tudnia kell, hogy ma már nem elég csak a rezervátumokért, a védettnek nyilvánított állatokért, növényekért, geológiai képződményekért szót emelni, tevékenykedni. A természet egészének veszélyeztetettsége olyan súlyos, hogy a gondoskodást a védett területek határain kívülre is ki kell terjeszteni. Fel kell ismerni, hogy az ember életminősége nem függetleníthető a természet állapotának általános minőségétől.
E legáltalánosabb elveket tudomásul véve a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Magyar Turista Egyesület kezdeményezi és felhívással fordul a Földművelésügyi- és Vidékfejlesztési Minisztériumhoz, de különösen az Országos Erdészeti Hivatalhoz, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumhoz, de különösen a Természetvédelmi Hivatalhoz, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztériumhoz, de különösen az Országos Egészségfejlesztési Intézethez valamint az írott és elektronikus sajtó képviselőihez, hogy támogassák azt a gondolatot, hogy 2004-ben április 17-én, a Föld Napja előtti hétvégén szólítsuk meg és hívjuk erdőinkbe, parkjainkba, lakókörnyezetünkbe szemetet gyűjteni hazánk polgárai közül mindazokat, akik felelősséget éreznek természeti környezetünk és népegészségügyünk állapotáért, minőségéért.
Kérünk minden társadalmi szervezetet, hogy csatlakozzanak a felhíváshoz, s e napon szűkebb és tágabb pátriájukban szervezzenek szemétgyűjtő akciókat, takarítsák ki természeti otthonukat.
Keressék meg lakóhelyük önkormányzatát, polgármesterét, az erdészeteket, a közegészségügyi és természetvédelmi hatóságokat és kérjék tanácsaikat, segítségüket, támogatásukat, hogy minél szervezettebb, eredményesebb legyen e nap a siker érdekében. Kérünk és hívunk minden családot, hogy a felnőttek és gyerekek kerekedjenek fel és menjenek ki e napon a természetbe. Vigyenek magukkal egy méretes szemétgyűjtő zsákot, s kirándulás közben szedjék fel az útjukba eső szemetet azzal a hittel, hogy ez a feltétele annak, hogy a jövőben minél kevesebben szemeteljék be a Földünket.
Budapest, 2004. Március 16.
Hajdú István Magyar Tájékozódási Futó Szövetség
Peták István Magyar Turista Egyesület
Tavaszi Nagytakarítás 1810 Budapest, Szabadság tér 17. nagytakaritas@mtv.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás