A rovat kizárólagos támogatója

A mobiltelefonok dobozát, mint általában minden más csomagolást – a kukába dobják a legtöbben. Később viszont, amikor szükség lenne a dobozra, nem tudják előkeríteni. Cikkünkben megvizsgáljuk, miért érdemes megtartani a mobiltelefon dobozát.

A mobiltelefon-dobozok különlegességei

Bár a legtöbb mobiltelefon-doboz a szemetesben landol mindjárt a telefon kicsomagolása után, néhány ember gyűjti az ilyen dobozokat, és akár kiállítást is rendezhetne belőlük. A dobozok külső kialakításában nincsen sok variáció, általában fehér színű, vagy úgy nyílik, mint egy könyv, vagy a teteje rácsúsztatható az aljára, vagy pedig körbetekeredik a belső csomagolás körül. Ezek a dobozok sokszor csak méretükben különböznek, nem függenek a márkától, az egyedi dizájnt úgy érik el, hogy a dobozra ráhúznak egy papírcsomagolást, amely a termékre vonatkozó információkat tartalmazza.

A belső kialakítás már sokkal nagyobb változatosságot mutat. Ennél ugyanis a telefon mérete, alakja, tartozékai számítanak. Ennek anyaga legtöbbször polisztirolhab, amely megfelelő védelmet nyújt a telefonoknak. A legnagyobb eltérés a kiegészítőkben van, minden kiegészítőnek kell hely a csomagoláson belül.

Mint sok más csomagolásnál, a mobiltelefon-dobozoknál is igaz, hogy a csomagolás nem csak esztétikai szerepet játszik, hanem védi is a terméket szállítás közben.

Miért nem érdemes kidobni a mobiltelefon-dobozt?

A mobiltelefon kicsomagolása sokaknak izgalmas játék. Van, aki még a YouTube-ra is felteszi az unboxing videót, és bemutatja a készülék első használatba vételét. Az új készülékkel való ismerkedés akár több órát is igénybe vehet, főleg, ha a mellékelt használati útmutató alapján próbál meg valaki eligazodni. 

A kicsomagolás után a csomagolás védelmi funkciója megszűnik, hiszen szinte senki sem hordja magával a dobozt, hanem üvegfóliával vagy műanyag tokkal védi az eszközt. A dobozra akkor lehet újra szükség, ha el akarod adni a telefont. A vásárlók szoktak örülni annak, ha az eredeti doboz megvan. Garanciális javításnál is jól jöhet, ha telefont az eredeti dobozában küldjük vissza.

Ha nincs meg az eredeti doboz, és mondjuk postai úton kell a vásárlóhoz a készüléket eljuttatni, akkor kellenek a kreatív ötletek. Légbuborékos fólia, zacskók, hasonló méretű doboz kibélelve, bélelt borítékban való postázás és hasonlók.

Ha szükség van az eredeti csomagolásra, de kidobtad, akkor utána kell nézni az interneten, hol tudnál szerezni egyet. A Phonelinestore webáruházban is kapható néhány mobiltelefon-doboz. Természetesen nem minden márkához lehet kapni utólag dobozt, csak a márkásabb készülékekhez, mint az iPhone, Samsung, LG érdemes egyáltalán keresnünk dobozt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás