Hirdetés
Forrás: telex.hu

Holnaptól lehet pályázni elektromos kerékpárok kedvezményes vásárlására, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlását támogató kiírásának második körében 2021. január 4. és 8. között várják a pályázatokat.

Az első etapban közel 110 millió forintot osztottak szét, 1019 pályázatot támogattak, írja az ITM közleménye, melyből nem derül ki, pontosan hol és miként kell leadni a pályázatot, csak annyi, hogy ezen az oldalon keresztül zajlik majd a pályázati folyamat. Közben kiderült, hogy itt van a pályázati információ a leadáshoz!

„A támogatói okiratok aláírása és a támogatások kifizetése folyamatosan zajlik” – fogalmaz a közlemény szerint Kaderják Péter energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár.  Január 4. és 8. között magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen elektromos rásegítésű kerékpárokhoz, elsősorban munkába járásuk megkönnyítése érdekében. A pályázat benyújtásához ennek megfelelően munkaviszonyt vagy jövedelmet igazoló dokumentumot kell csatolni.

A támogatás a jármű árának legfeljebb felére biztosítható, pedálszenzoros kerékpárok esetében 90 ezer, nyomatékszenzoros kerékpároknál 150 ezer forintig.

Húsz munkanapon belül döntenek a pályázat támogathatóságáról, majd újabb 10 munkanapon belül a pályázati portálon keresztül kiadják a vásárláshoz szükséges támogatási okiratot a nyertes pályázó részére.  Nagyon sokféle elektromos bicikli kapható, az olcsóbbak kb. 150-200 ezer forintba kerülnek, de a jobbak egymillió forint felettiek – írta a telex.hu.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás