Hirdetés

A holnap a bánki tóparton startoló fesztiválon civil-, bringás-, gyermek- és kultprogramok tucatjai várnak mindenkit. Nappal beszélgetések és workshopok, filmvetítések és társadalmi műhelyek követik egymást, estétől hajnalig pedig több zenei színpad programjai szórakoztatnak.

Idén harmadik alkalommal 3 napon keresztül – augusztus 4. és 6. között- települnek bringások, környezettudatos emberek, kisgyermekes családok, nyitott kreatívok és civilek a Bánki tó festői szépségű partjára. Azzal a reménnyel, hogy egy alternatívát tudnak nyújtani a nagy nyári fesztiválok helyett/mellett.

Kapudrog a tömegközlekedés felé

A fesztiválra legkönnyebben telekocsival lehet eljutni, ez olcsó, környezetbarát és az ismerkedés legjobb módja – erre bíztatott minket Prácser Attila, a magyar telekocsis honlap üzemeltetője. A www.oszkar.com honlapon már több lehetőség közül is választhatnak a potenciális utasok, az egyik csütörtöki fuvar 700, míg a másik 3000 forintba kerül.

Sajtótájékoztató a fesztiválról – balról jobbra: Mangel Koppány, Vargha Márton, Prácser Attila, Vida Viktor. Fotó: Kaszics BálintSajtótájékoztató a fesztiválról – balról jobbra: Mangel Koppány, Vargha Márton, Prácser Attila, Vida Viktor. Fotó: Kaszics Bálint
 

A rendezvényen repohárba vehetjük majd meg az italokat, lesz szelektív hulladékgyűjtő, és a szervezők az ígérik, hogy mindent megtesznek, hogy vigyázzunk arra a csodás természeti környezetre, amit három napig élvezhetünk.

A fesztiválra kisgyermekes családokat is várnak. A Cellux csoport hulladékokból készülő játékai a kicsik és nagyok ökológiai tudatosságát erősítik, a SzevaSZ csoport és a noha Stúdió és Alkotóműhely játékokkal várja a gyerekeket, a Családi Üdülőben pedig a fesztivál mindhárom napján 10 és 19 óra között gyermekfoglalkoztatás zajlik, tapasztalt szülők és óvópedagógusok irányításával.

A világra nyitott kreatívoknak és civileknek is érdemes ellátogatniuk Bánkra, mert a Város Mindenkié Csoport interaktív workshopot és kihelyezett osztályfőnöki órát tart a hajléktalanságról, Bódis Kriszta és csapata a hétesi alkotótábor sikereit és mindennapjait mutatja be, Pásztor Eszter a bódvalenkei freskófalu foglalkoztatási projektjéről mesél. Egyszóval több tucat civil szervezet és helyi hős mutatkozik be és kerül testközelbe a közönséggel a fesztivál három napja során, miközben mindenkinek lehetősége nyílik ismereteket szerezni, és véleményt formálni olyan lényeges kérdésekről, melyek mindennapi életünk szintjén is folyamatosan a látóterünkbe kerülnek, mégsem kapnak megfelelő fókuszt.

Esti fesztivál-hangulatEsti fesztivál-hangulat

Estétől hajnalig pedig minden a szórakozásról szól, a résztvevők négy színpad zenei programjai közül válogathatnak majd. Zenei fellépők a teljesség igénye nélkül:
Cadik Travel Agency Live feat Mango&D Stu/Kiégő Izzók, Erik Sumo feat. Kiss Erzsi, Fixie4 (S*10 Rec), Kalbata (Soul Jazz Records, IL), Kishúg – Szalóki Ági & Borlai Gergő, Korai Öröm, Másfél feat. Gaya, Realistic crew, The Qualitons feat. Abate Berihun (IL-ETH), Valovi rap – hétesi gyerekek, S*10 Records , Robur Sound System

…mert Magyarország nem volt, hanem LET’S DANCE!

Jegyek:
a Fogasházban a készlet erejéig: napijegy (3.500.-), bérlet (8.000.-)
elővételben: napijegy (4.000.-), bérlet (10.000.-)
a helyszínen napijegy 21 óráig: 5.000.-,21 órától 4.000.-. bérlet 14.000.-
További infók: tekerjatora.hu
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás