Hirdetés

Megtelt a szekszárdi Állat- és Természetvédő Alapítvány kutyamenhelye, ahová a rendkívüli hidegben a szokásosnál több gazdátlan állatot vittek be.

A kétszáz férőhelyes menhelyen most 196 állatot gondoznak – mondta Fiáth Szilvia, az alapítvány elnöke. Az elmúlt egy hónapban 30-40 kutya érkezett, aminek egyik oka a hetek óta tartó hideg. Ilyenkor sokkal több bejelentés érkezik a sorsukra hagyott állatokról, és lényegesen kevesebb kutyát fogadnak örökbe. Míg nyáron egy hétvégén 8-10 állatot is elvisznek új gazdáik, januárban jó, ha egyet-egyet. Az elmúlt hétvégén egy állatért sem jelentkeztek – mondta az alapítvány elnöke.

A szekszárdi menhelyen a hetek óta tartó hidegben szalmával szigetelt ólakban tartják a kutyákat, élelmezésüket pedig vitaminokkal egészítik ki. A szervezethez nemcsak sorsukra hagyott kutyákról érkeznek jelzések, hanem más háziállatokról is. A napokban Hidaspetréről egy elpusztult és egy rosszul tartott lóról, Szárazdról pedig nem megfelelően tartott juhokról tettek bejelentést. Az alapítvány ilyen esetekben hivatalosan megkeresi az önkormányzatot, amelyeknek feladata intézkedni – mondta Fiáth Szilvia.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás