Hirdetés

A Ludovikába költöztették volna Navracsics egyetemét, de kiderült, ott van már egy múzeum. Most építenek egy új, 35 ezer négyzetméteres épületet az Orczy kertben, hogy legyen hely a Közszolgálati egyetemnek – írja az index.hu.

Mégsem kell teljesen elköltöznie a Természettudományi Múzeumnak, amelynek jövője a Navracsics Tibor javaslatára alapított Közszolgálati Egyetem miatt vált bizonytalanná. A közigazgatási és igazságügyi miniszter az intézményt a Ludovika épületébe költöztette volna, amelynek egy részében évtizedek óta működik a Természettudományi Múzeum.

Egy ideig ellentmondó hírek érkeztek a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumból (KIM), miszerint: a: múzeumnak sürgősen költöznie kell, b: csak részben kell költöznie, c: kap egy új épületet at 56-osok terén, vagy valahol az Andrássy úton.  A KIM most megerősítette értesüléseinket, miszerint a múzeumnak a jelenlegi mellé terveznek új épületet, és csak részben kell kiköltöznie a Ludovikából.

Az új egyetem tervével kapcsolatban nem csak az aktuális gazdasági helyzetben irreálisnak tűnő költségek ébresztenek kétségek, hanem a projekt ütemezése is. A KIM feszes ütemterve ugyanis nem változott: az Országgyűlés a héten szavazott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2012. január 1-i elindításáról.  Bármit jelentsen is ez, annyi biztos, nincs sok idő arra, hogy pályázatot írjanak ki az ország egyik jelentős beruházásának megtervezésére, kivitelezésére, azt elbírálják, a speciális épületet felépítsék majd ide beköltözzön a múzeum. Ezzel párhuzamosan pedig felújítsák a Ludovika sok tízezer négyzetméteres tereit. Mindeközben csupán egyetlen részfeladat, a gyűjtemények becsomagolás egy évet venne igénybe, mondta korábban lapunknak Matskási István.

RÉSZLETEK AZ INDEX.HU-n >>>
 

Kapcsolódó anyagok:

Félig kell elköltöznie a Természettudományi Múzeumnak

Nem költözik a Természettudományi Múzeum

Útilapu a múzeumnak?

Kit fal fel a cápa?

Csontvázak vándorúton?

Kiállítás gyűjtemény nélkül?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás