Hirdetés

Természetvédelmi és halászati fórumot tartottak a Fővárosi Állat- és Növénykert Barlangtermében. Az „Alapítvány a Vidrákért” által szervezett eseményen a természetvédelem és a haltenyésztés érdekeit igyekeztek közös nevezőre hozni a szakemberek, különös tekintettel a vidra védelmére és kártételeire.

A vidra egyike azoknak az állatfajoknak, melyek hatékony védelme csak az ún. megállapodásos természetvédelem keretei között képzelhető el. A védett állatfaj megőrzése fontos, ugyanakkor a védelemből nem hagyhatók ki a haltermelők sem, akik számára a vidra halgazdasági károk forrása lehet. Az „Alapítvány a Vidrákért” már eddig is sokat tett annak érdekében, hogy közös tárgyalóasztalhoz ültesse a természetvédelem és a haltenyésztés szakembereit, és igyekezzen közös nevezőre hozni a két, látszólag összebékíthetetlen területet. A mai természetvédelmi-halászati fórum is ezt a megállapodásos természetvédelmi munkát igyekezett erősíteni.
A program kezdetekor dr. Bogsch Ilma, az Állatkert főigazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd előadásokra, illetve kötetlen eszmecserére került sor. Az előadók között volt dr. Orosz Sándor (Haltermelők Országos Szövetsége és Terméktanácsa), Gorda Sándor (Halászati és Öntözési Kutatóintézet), Nechay Gábor (Természetvédelmi Hivatal) és Gera Pál (Alapítvány a Vidrákért, Fővárosi Állat- és Növénykert) is.



Budapest, 2004. szeptember 10.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás