A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A földrajzóra sokunk kedvence volt az általános és a középiskolában. Megismerhettük, milyen országok találhatók Európában és más kontinenseken. Felfedezhettük az iskolapadokból a világ legnagyobb hegyeit, folyóit és tavait. Sőt, az országok népességéről és gazdaságáról is érdekes információkat tudhattunk meg.

Az egyik legizgalmasabb feladat az volt, amikor a vaktérképen kellett megnevezni, hogy melyik ország hol található. Ilyenkor csak az országok határait, a kontinensek, óceánok, tengerek, tavak és folyók elhelyezkedését lehetett látni a térképen. Ez alapján kellett megnevezni, hogy egy adott ország pontosan hol található. Nos, ez épp olyan nehéz feladat volt, mint amilyennek tűnik.
Ha szeretnéd kipróbálni magad földrajzi kérdések kapcsán, akkor itt a nagyszerű lehetőség! Mutatjuk, hogyan teheted ezt meg!

Földrajzzal kapcsolatos online kvízek

A Keresztlabda weboldalán számos kvíz érhető el, a legkülönfélébb témákban publikálnak ezen a felületen kérdéssorokat. Ezek egy részét maguk az oldal tulajdonosai készítik, de vannak, amiket beküldött anyagokból kreálnak. A kvízeket aztán külön kategóriánkénti bontásban teszik elérhetővé.

Az egyik legérdekfeszítőbb kategóriában csupa földrajzzal kapcsolatos kérdéssorok találhatók. Olyan kérdésekre kell válaszolnod, hogy melyik ország nagyobb, mint az Antarktisz, mely országok határosak Oroszországgal, melyik folyó szeli át a Grand Canyont, vagy éppen azt kell megmondanod, hogy melyik Dél-Amerika legkisebb területű országa.

Ezekre a kérdésekre még a komoly lexikai tudással rendelkező földrajzosoknak sem feltétlenül tudnak viharsebességgel válaszolni, de jó hír, hogy mindig van tippelési lehetőség. Minden kérdés alkalmával felkínál a rendszer több válaszlehetőséget, így azoknak is van esélye jól felelni, akik kizárásos alapon tudják kikövetkeztetni a megoldást, vagy csak szerencsések.

Milyen kvízek vannak még?

A földrajzzal kapcsolatos tesztek mellett vannak más jellegű tudáspróbák is természetesen ezen az oldalon. Ha érdekel az irodalom, a tudomány vagy a zene, akkor is meg fogod találni a számításaidat.

Vannak általános jellegű kvízek, de filmkedvelők, a gasztronómiáért rajongók vagy a sport, foci szerelmesei is találnak izgalmas kérdéssorokat.

Egy érdekes menüpontban a napi feladatok érhetők el, amelyek kissé más jellegűek, mint amilyenek a klasszikus értelemben vett kvízek. Ezek között trükkös matematikai feladványokat, logikai kérdéseket és közmondásokkal kapcsolatos feladatokat találsz. Sokszor a józan paraszti ész lesz az, amivel a bonyolultnak tűnő feladatokat is sikerrel meg lehet oldani, de néha a műveleti sorrendek lesznek azok, amik agytornára fognak késztetni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás