A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Építkezőknek, lakásfelújítóknak indított sorozatunk 2. részében felmegyünk a nyeregtetőkre, és megmutatjuk, hogy milyen a jó szigetelés a szarufák között és alatt, amivel viszonylag olcsón és gyorsan akár 25%-ot is spórolhatunk a fűtésen.

Nemcsak környezetvédelmi, de anyagi szempontból is a legjobban megtérülő pénzügyi befektetés az energetikai felújítás. Hosszú távon leginkább az ingatlanunk felújítása eredményez valódi megtakarítást. De hol, hogyan és milyen anyagokkal, technológiákkal érhetjük el, hogy akár a felére csökkentsük a téli fűtés, és a nyári hűtés költségünket? Ehhez próbálunk gyakorlati tanácsokkal szolgálni építkezőknek és lakásfelújítóknak indítottunk sorozatunkkal.
Sarkadi Péter szerkesztő vendége ma is Kanyuk László, a Knauf Insulation marketingvezetője.

A mai – második – részben felmegyünk a magastetőkre/nyeregtetőkre, és megmutatjuk, hogy milyen a jó szigetelés a szarufák között és alatt.

A rossz tetőn akár a fűtési energia 25 %-a elszökik. Mit tehetünk ez ellen? Gyakorlati tanácsokkal szolgálunk az ásványgyapot szigetelések témájában

Mi az a lambda érték?
Hova milyen anyagot/ technológiát érdemes használni?
Mik az üveggyapot ”varázsszőnyeg” trükkjei a tetőn?
Környezetbarát hőszigetelés befőttes és sörösüvegből.
Kőzetgyapot kisokos – melyik fajtát hova?
Miért különösen fontos az alátét héjalás?
A kőzetgyapot előállításához szükséges energia 400 szorosát takarítjuk meg 50 éves felhasználása alatt.

A sorozat első része: Mi is az a komplex energetikai felújítás?

A 2020 április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

Podcastunk RSS-csatornája itt található.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek