A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A téli időszakban nagyon sokan kizárólag olyan vakációban gondolkoznak, ami valamilyen havas, hideg kikapcsolódást nyújt. Kipróbálhattok téli sportokat, síelést, alpesi túrát, az este fénypontja pedig a meleg szauna lehet. De mi van azokkal, akik ilyenkor is inkább melegre, napsütésre és strandolásra vágynak? Nekik érdemes lehet ebben az évszakban is a mosoly országába, Thaiföldre látogatniuk.

Hogyan jussunk el Thaiföldre?

Ez az ország már határozottan olyan távolságra van Magyarországtól, hogy a repülőnél kevés reálisabb megoldást találhatunk. Budapestről nem is találni közvetlen járatot, csak bécsi indulással tudjuk megoldani, hogy átszállás nélkül eljuthassunk az úti célunkhoz. A jegyeket azonban tanácsos már hónapokkal a tervezett indulás előtt figyelni, hogy egy kínálkozó kedvezményes lehetőségre azonnal le tudjatok csapni. 

Tartasz tőle, hogy mi lesz, ha késik a járatod, vagy esetleg törlésre kerül? Az online utasbiztosítási csomagok között biztosan megtalálod az a típust, ami minden aggodalmadra megnyugtató védelmet kínál!

Mit csinálhatunk ilyenkor Thaiföldön?

Tulajdonképpen amikor nálunk tél van, olyankor lehet a legjobb időjárást kifogni Thaiföldön. Süt a nap, kevés a csapadék, így számos kirándulást, tengerparti sétát és városnéző túrát tudtok kivitelezni az ott töltött idő alatt.

A főváros, Bangkok egy igazi nyüzsgő kavalkád. Mindent megtalálhatsz itt, ami egy európai turista szemével érdekesnek mutatkozhat. Vannak sokemeletes felhőkarcolók, plázák, bevásárlóközpontok, de buddhista templomok, imahelyek is szép számmal akadnak a városban. 

Az ország délebbi részeit és látványosságait belföldi repülővel tudod elérni, ha pedig a vízisportok rajongója vagy, akkor sem lesz okod panaszra. Az ország bővelkedik fehérhomokos partokban, sok helyen lehet akár jetskivel is mókázni, de akár a búvárkodást is ki tudod próbálni, ha szeretnél egy kicsit gyönyörködni a víz alatti világ rejtelmeiben. Az viszont nagyon fontos, hogy az extrém sportok kipróbálását csak akkor helyezzük kilátásba, ha megfelelő biztosítási csomag is van mögöttünk egyfajta védőhálóként.

Thaiföld ízletes világa

Természetesen a látnivalókon és kirándulóhelyeken kívül a gasztronómiai kultúra is nagyon szokta érdekelni az ide látogatókat. Thaiföldön az ételek kimondottan fűszeresek, sok esetben csípősek is. Az ételek ára elmarad a Magyarországon megszokottaktól. Kiemelt előnyben vannak a tenger gyümölcseinek kedvelői és a vegetáriánus/vegán életmódot folytatók is. 

Ezek az ételtípusok ugyanis nemcsak kifejezetten olcsón érhetőek el Thaiföldön, hanem hatalmas választékban is bővelkedhetnek. A tengeri fogásokból számtalan típus és elkészítési mód tárulhat a szemük elé. A piacokon, zöldségeseknél szemet gyönyörködtető a kínálat, és előszeretettel készítenek belőlük színes turmixokat is.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás