Hirdetés

Hamarosan betilthatja a Kamerunból származó gyümölcs és zöldség forgalmazását az Európai Unió, mivel megkérdőjelezhető minősége mellett a kameruni egészségügyi és növényegészségügyi ellenőrző rendszer is megbízhatatlan.

A nemzetközi és az európai uniós szabványok betartásához szükséges elemek jelenleg hiányoznak a rendszerből” – írja a helyi Intégration című újság, amely az Európai Unió által a 2017. május 8. és 18. között végrehajtott ellenőrzés megállapításaiból idéz. Eszerint az export előtti ellenőrzések nem tekinthetők megbízhatónak, így nem biztosítható, hogy a kameruni termékek megfeleljenek az Európai Unió által megállapított behozatali feltételeknek.

Az elmúlt években, 2015 és 2017 között 159 alkalommal kellett megtiltani kameruni szállítmányok európai forgalmazását, és ezt minden esetben jelezték az afrikai ország illetékeseinek. Viszont annak ellenére, hogy az exportőrök rendelkeznek a megfelelő igazolásokkal, az egészségre és a környezetre káros anyagok jelentős koncentrációja gyakran mutatható ki a Kamerunban termett gyümölcsökben és zöldségekben.

A blog.syngenta.hu szerint mostanra úgy tűnik, elfogyott az EU türelme, az importkorlátozás azonban Kamerunnak fájhat jobban, hiszen gyümölcs- és zöldségkivitelének 15 százaléka irányul az Európai Unió tagországaiba.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás