A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: index.hu

Új-Delhiben katasztrofális a légszennyezettség, a WHO határértékeit akár tízszeresen is meghaladó értékek csak a fővárosban 46 millió ember egészségét veszélyeztetik. Indiában már valósággá vált, hogy a levegőért is fizetni kell.

Ahogyan arról a sajtó az elmúlt hetekben beszámolt, Indiában most is az évekkel ezelőttihez hasonlóan olyan súlyos a légszennyezettség, hogy Delhiből gyakorlatilag gázkamra lett a szmog miatt. Az aggasztó helyzet miatt több intézkedést is bevezettek, de a helyiek szerint sokkal nem lett jobb minőségű a levegő.

Az index a New York Times cikkének arról a szomorú jelenségről ír, hogy megnyílt az első oxigén bár Új-Delhiben, ahol 15 percen keresztül lélegezhet be a fizetőképes vásárló tiszta oxigént.
Egy negyed órás terápia ára 4-6 dollár (kb. 1500 forint) között mozog.

A CÉG TULAJDONOSA SZERINT 20 ÉVVEL EZELŐTT AZT SE GONDOLTA SENKI, HOGY A TISZTA VÍZÉRT FIZETNI KELL, DE SAJNOS MOST ELJÖTT AZ IDŐ, HOGY A TISZTA LEVEGŐ IS PÉNZBE KERÜLJÖN. 

Egy a városban élő, de ukrán származású nő azt mondta, hogy egészen egyszerűen nem tudja tovább elviselni, hogy folyamatosan kapar a torka, szúr a szeme és folyik az orra. A negyed órás oxigénkúra viszont segít neki.

Azt nem tudta megmondani, hogy valóban használ-e az oxigén, vagy csak az egész pszichológiája miatt érzi magát jobban, de szerinte és a többi látogató szerint sincs más módja, hogy akár negyed órára is tiszta levegőhöz jussanak.

A súlyos, a WHO határértékeit akár tízszeresen is meghaladó értékek csak a fővárosban 46 millió ember egészségét veszélyeztetik. A lakosság úgy érzi, hogy a kormány próbálja az igazi megoldás helyett elbagatelizálni a helyzetet, ezt bizonyítja, hogy AZ ORSZÁG EGÉSZSÉGÜGYI MINISZTERE NEMRÉG A LÉGSZENNYEZETTSÉG KÁROS HATÁSA ELLEN AZT JAVASOLTA, HOGY MINDENKI EGYEN TÖBB RÉPÁT.

Más tisztségviselők pedig azt kérték, hogy imádkozzanak, hogy jobb legyen a helyzet. Sokan ennek ellenére is hisznek a kormánynak, szerintük egészen biztosan tenne valamit az ország vezetése, ha tényleg annyira rossz lenne a helyzet. Nem érdekli a dolog a mezőgazdaságban dolgozókat sem, akik továbbra is égetik a tarlót, és azokat sem, akik a szemetet égetik.
Annak ellenére, hogy az iskolák zárva vannak a rendkívüli helyzet miatt, egy civilszervezet szabadtéri futóversenyén több százan vettek részt, az esemény főszponzora pedig egy életbiztosító volt.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek