A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

A  British Petroleum, a világ egyik legnagyobb olaj- és gázvállalata. Az olajipari konszern jelentős létszámleépítést jelentett be a héten.

A foglalkoztatottak 15 százalékát, csaknem 10 ezer embert elbocsát el részben a koronavírus miatt megcsappant kereslet miatt. A kereslet visszaesése következtében a BP napi több millió dollár veszteséget kénytelen elkönyvelni, és  csak az első negyedévben 6 milliárd dollárral emelkedett a nettó adóssága.
A cég két napja azt közölte, hogy a 10 ezer ember döntő részét még az idén elbocsátja.

A leépítés jórészt az irodai alkalmazottakat, és különböző szintű vezetőket érinti, a termelésben közvetlenül részt vevőket viszont nem. A BP áprilisban jelezte, hogy 25 százalékkal, nagyjából 3 milliárd dollárral 12 milliárd dollárra faragja le a tőkeberuházásokra szánt idei keretösszeget a koronavírus következményeként.

Az idei első negyedévben 0,8 milliárd dollárra esett a BP eszközpótlási költséget (replacement cost) figyelembe vevő nyeresége az egy évvel korábbi 2,4 milliárd dollárról. Az eszközpótlási költségek levonásával számított nyereség az olajiparban a nettó nyereség megfelelője.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás