A rovat kizárólagos támogatója

Fagyilkolás kezdődött a Balaton déli partjánál, a balatonberényi elágazás után durva látvány fogadja az arra járókat. A fairtás nemcsak a természetet tette tönkre, a kerékpárút is használhatatlanná vált.

Ahogy a 24.hu fotóin is látszik, a fairtás nemcsak a természetet tette tönkre, a kerékpárút is használhatatlanná vált. Balatonberény polgármesterétől, Horváth Lászlótól a lap megtudta, hogy a terület Balatonszentgyörgyhöz tartozik, és a 76-os út korszerűsítése miatt kezdték el kivágni a fákat.

Elmondta azt is, hogy ez az útépítés a balatoni 300 milliárd forintos fejlesztés részeként valósul meg. Farkas László Nándor, Balatonszentgyörgy polgármestere szerint a bicikliút melletti teljes nyomvonalon, több hektárnyi területen vágják majd ki a fákat. A kerékpárút pedig az idén már ilyen marad, és csak akkor kezdik el a felújítását, amikor a gyorsforgalmi úttal végeztek.

Nemrég a Balatontipp írta meg, hogy 2018 helyett 2019-ben indul több kerékpárút korábban beígért kivitelezése, a befejezést pedig 2019-ről 2020-ra halasztották egy április 25-én elfogadott kormányhatározat szerint.

További információk a 24.hu-n >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás