A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: MTI/napi.hu

A patkányok számának növekedése a fővárosban szorosan összefügg az elégtelen szemétszállítással és a csatornahálózat megfelelő karbantartásának hiányával – mondta Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatón az MTI híre szerint. A rezsiharc és a közműcégek elleni harc oda vezetett, hogy a cégek mára nem képesek fenntartani a közműhálózatot, és a csatornahálózat alig 20 százaléka felel meg az előírásoknak; ez pedig a patkányok elszaporodásához vezetett – közölte V. Naszály Márta, a Párbeszéd fővárosi képviselője az MTI szerint. Adatigényléssel fordul a fővárosi kormányhivatalhoz, hogy kiderüljön a patkányészlelések pontos mértéke.

Karácsony Gergely Zugló polgármestere szerint tetézte a bajt, hogy a Tarlós István vezette önkormányzat egy alkalmatlan céget bízott meg a patkánymentesítéssel. Szakértők szerint mindennek nyomán a fertőzött objektumok száma a fővárosban mára azonos a 45 évvel ezelőttivel.  Zuglóban egyre több közintézménytől kap jelzést a patkányok elszaporodásáról, ezért helyi forrásból kezdenek patkányirtásba. Mivel azonban ez fővárosi feladat, be fogják nyújtani a számlát – jegyezte meg a kerület polgármestere.

Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke, II. kerületi képviselő közölte: kezdeményezni fogják, hogy valamennyi kerület egységesen kössön szerződést a patkánymentesítésre egy arra alkalmas céggel, mert Budapest egyre inkább “egy középkori város képét” mutatja. Szükségesnek nevezte az állami kukaholding megszüntetését. Ha átvennék a főváros vezetését, visszaadnák a szemétszállítás feladatát a fővárosi közterület-fenntartónak.

Kapcsolódó anyagok:

Patkányok és szeméthegyek

A budapesti patkányok titkos élete

A városi patkányok igazi gourmet-k a vidékiekhez képest

Drónokkal a patkányok ellen

Embert fertőzött a patkánykór

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek