A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: telex

Legalább 300 halott teknőst sodort partra a víz Mexikóban a Csendes-óceán partjánál. A mexikói környezetvédelmi minisztérium vizsgálatai szerint a teknősök megfulladtak.

Az elhullott állatok olajzöld fattyúteknősök voltak, ami a Természetvédelmi Világszövetség vörös listája szerint fenyegetett, sebezhető fajnak számít. A fattyúteknősök egyedszáma az utóbbi időben csökkent, mivel csak nagyon kevés helyen raknak tojásokat. Az állatokat Mexikó nyugati partjainál találták, a Morro Ayuta nevű strandon, ami fészkelőhelynek számít.

A helyi média szerint az összes megfulladt teknős nőstény volt.

Nem ez az első alkalom, hogy nagyszámú halott teknőst találtak Mexikóban: 2018-ban egy horgász szintén kb. 300 állatot szedett ki egy halászhálóból. Az alacsony egyedszám miatt Mexikóban 1990 óta tiltják a teknősök kifogását, és súlyos pénzbüntetést szabhatnak ki arra, aki kioltja egy állat életét.
A teknősök tömeges elhullása miatt a mexikói haditengerészek is részt vesznek majd a nyomozásban.– írja a BBC– re hivatkozva a telex.

Nyitókép: illusztráció olajzöld fattyúteknős (Lepidochelys olivacea) nőstények Mexikó csendes-óceáni egyik szaporodóhelyén AFP

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás