A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Több száz védett madarat, köztük szenegáli és jákópapagájokat találtak egy bolgár autósnál a nagylaki határátkelőhelyen, a zsúfoltság miatt több példány is elpusztult – tájékoztatott ma a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Szenti Szabolcs szóvivő elmondta, a belépésre jelentkező bolgár autóst ellenőrző határrendészeket meglepte, amikor a férfi autójából madárcsicsergés hallatszott, ezért tételesen átvizsgálták a járművet.

A csomagtartóban és a belső utastérben elhelyezett ládákból, illetve kalitkákból több száz madár – köztük hetven jákópapagáj, 49 szenegáli papagáj és 510 énekes madár – került elő. Szállítás közben az állatok közül több – feltehetően a rossz elhelyezés és a túlzsúfoltság miatt – elpusztult – közölte a százados. A jákó- és szenegáli papagájok értéke 12 millió forint.

A rendőrség természetkárosítás és állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 56 éves bolgár sofőr ellen. A madarakat a Körös-Maros Nemzeti Park közreműködésével a Szegedi Vadaspark karanténállomásán helyezték el – tudatta a szóvivő.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek