A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Szereti a természetet, szívesen tölti szabadidejét aktívan, és az őszi túrák a kedvencei? Kíváncsian fedezi fel a helyi kulináris élvezetek sorát? Ez esetben Karintia ideális, mondhatni tökéletes úti cél, ahol számtalan túraútvonal és gasztronómiai program várja ősszel is.

Ősz a természetben, kiránduljon Karintiában!

Sokak szerint az ősz a legszebb évszak, ilyenkor még a kései napsugarakat élvezve hatalmas kirándulásokat, túrákat tehetünk a természetben. A színek kavalkádja, a friss és tiszta levegő, a páratlan szépségű panoráma rengeteg utazót csábít Ausztria felfedezésére.

Az osztrák tartományok közül Karintia az egyik legnépszerűbb régió egész évben, hiszen itt mindig találni különleges programot. Karintiában ráadásul magas az éves napsütéses órák száma, az Alpok és a tóvidék pedig tökéletes terepet biztosít a természetben való feltöltődéshez.

Túrák és gasztro programok Karintiában

Karintia valóban az a tartomány, ahol nem áll meg az élet a nyár után, sokszínű programok várnak mindenkire ősszel is.

Az egyik kifejezetten kellemes környezetben fekvő település Bad Kleinkirchheim, ahol a Hotel OTP Birkenhof **** családbarát wellness-szálloda magyaros vendégszeretettel kínál ősszel is izgalmas programokat, illetve kulináris élvezetek sorából sem szenvedhetünk hiányt. 

A szállodai wellness mellett a termálfürdők pihenésre csábítanak, az Alpok hegycsúcsai, számtalan rövidebb-hosszabb és különböző nehézségű túraútvonalai pedig kalandokat ígérnek. Egyedülálló túra keretében például éjszaka fáklyákkal kísérten bebarangolhatjuk a környéket, vagy népszerűek a nordic walking túrák is. Hódolhatunk emellett a kerékpározásnak, rutinosabbak csúcshódításra is készülhetnek. 

A túrák után jólesik – avagy jobban esik – az evés-ivás. A gasztro programok Karintiában rendkívül széles körűek, szívesen vezetik be az ideérkezőket a kenyérsütés vagy a sajtkészítés rejtelmeibe, részt vehetünk sör- vagy borkóstolón, de még a helyi méhészmesterség kulisszatitkaiba is beleláthatunk. Sőt, ne hagyjuk ki a gailtali sonka készítésének megismerését!

Gasztronómiai fesztiválok, amelyek igazi élményekkel várják

Az ősz beköszöntével nem csak a természet kecsegtet igazi élményekkel Karintiában, gasztronómiai fesztiválok is színesítik ezt az időszakot.

Az Almabtrieb – a jószáglehajtás – egy hagyomány, amely a tehenek hegytetőkről való leterelését takarja. Ekkor népviseletbe öltöznek a helyiek, fúvószenekar szolgáltatja a zenét, és egy nagyszabású mulatság övezi a tradíciót.

A gasztronómiai fesztiválok látogatójaként semmiképp se hagyja ki, kóstolja meg a jauntali szalámit, a “kolbászok királynőjét” vagy a bárányhúsból készült ételek egyikét Heiligenblutban a Glocknerlamm fesztiválon. A desszerteket nézve kihagyhatatlan a helyi specialitás, a Reindling, egy fahéjas-mazsolás kuglóf, de ha ellátogatunk egy rétesfesztiválra, csalódni ott sem fogunk.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek