A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Csaknem 200 fehérajkú kardszárnyú delfin vetődött partra a Boa Vista nevű sziget egyik partszakaszán a múlt héten. A hatóságoknak, helyi lakosoknak és turistáknak sikerült visszahúzniuk néhány egyedet a vízbe, ám az állatok egy része ismét kisodródott.

A mentőakció végén 136 elpusztult fehérajkú kardszárnyú delfin (Peponocephala electra) delfint temettek el buldózerekkel. Az Atlanti-óceán középső részén fekvő Zöld-foki Köztársaság BIOS Cape Verde nevű természetvédő szervezete  azt írta a Facebookon, hogy ötven állattól vettek mintát, és a helyi hatóság négy példányt le is fagyasztatott. A csoport szerint a spanyolországi Las Palmas-i Egyetemről érkeznek állatorvosok a következő napokban, hogy elvégezzék a teszteket, melyekkel megállapíthatják az állatok pusztulásának okát.

Videó a Boa Vista partján történt mentésről:

Az amerikai Georgia állam hatóságai is várják a boncolási eredményeit annak a 15 gömbölyűfejű delfinnek, amelyek szintén a napokban sodródtak partra és pusztultak el a St. Catherines szigeten. A vadvédelmi hatóságok közlése szerint összesen nagyjából kéttucatnyi delfin vetődött partra. Július óta ez volt a második alkalom, hogy gömbölyűfejű delfinek ilyen nagy számban sodródtak ki a nyílt vízből az állam partjainál.  Az akár hatméteresre is megnövő gömbölyűfejű delfint angolul pilótabálnának nevezik, mert azt tartják róla, hogy a halászokat elvezeti a heringrajokhoz.

Képek forrása: https://www.facebook.com/bioscaboverde/

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás