A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

A szmogrendelet módosításáról, valamint a csillaghegyi öblözet árvízvédelmének két külön projektként történő megvalósításáról is dönthet mai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

A Szeneczey Balázs és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettesek által jegyzett, a szmogrendelet módosítását is célzó javaslat tovább korlátozná a szmogriadó idején használható gépjárművek körét a fővárosban.

Javasolják továbbá annak a januári határozatnak a hatályon kívül helyezését, amely a szennyezőbb gépjárművekkel közlekedőknek a riasztási fokozat idején lehetővé tette helyi közösségi közlekedés ingyenes igénybevételét. Az előterjesztők szerint indokolt a parkolási rendelet módosítása is, amivel hatályon kívül helyeznék a korlátozás által érintett gépjárművekre vonatkozó ingyenes parkolást.

A testület – amely várhatóan több mint negyven előterjesztést tárgyal majd meg – a városvezetés javaslatára dönthet arról is, hogy a római-parti védműtől külön projektként kezeljék az Aranyhegyi-patak és a Barát-patak árvízvédelmét.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek