Hirdetés

Még mindig nem fizetett a kukaholding az FKF-nek. A számla már egy hete a kukaholdingnál van, viszont a háttérben még megy az alkudozás.

A főváros egyeztet a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-vel – mondta az új budapesti napilap, a Pesti Hírlap kérdésére Karácsony Gergely főpolgármester, amikor a 10 milliárdos számla kiegyenlítéséről kérdezték.

A fővárosban a szemetet kezelő FKF-nek 10 milliárd forinttal maradt adós a holding a tavalyi munkájuk után. Mártha Imre, az FKF felügyelőbizottságának elnöke azt mondta korábban, bár egy hónapig még kibírták volna, hogy nem érkezik meg a pénz az állami cégtől a fővárosi céghez, de valamiből a kukáskocsikat is meg kell tankolni, és a béreket is ki kell fizetni. A számla kiállítása adminisztrációs okok miatt késett.

Fürjes Balázs, a budapesti ügyekkel foglalkozó kormánymegbízott azt mondta, az FKF állítsa ki a számlát, a holding akkor tud és fog is utalni. A lap szerint a számla már egy hete az NHVK-nál van, utalás azonban még nem történt.

A Pesti Hírlap szerint a főváros még alkudozik a kormánnyal és az állatkertnél hiányzó összeg, illetve a Lánchíd felújításához szükséges pénz is belekerült a kukaholding tartozása körüli egyeztetések körébe. Via HVG.


Súlyos veszélyben a hulladékszállítás Budapesten, mert továbbra sem fizetett a kukaholding a fővárosnak. Az utolsó tartalékok február elejéig-közepéig tartanak ki – erősítette meg az FKF új felügyelőbizottsági elnöke.

Mint azt korábban írtuk, az állami NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. – közkeletű nevén kukaholding – továbbra sem utalt ki a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-nek a budapestiektől tavaly szemétdíj címén beszedett mintegy 27 milliárd forintból legalább tízmilliárd forintot.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás