A rovat kizárólagos támogatója

Az izomagy újabb diadala. Tízmilliárdból épít teniszstadiont az Orbán- kormány a Margitszigetre. Szúrja a szemüket a zöld. Meg persze nincs még elég stadion.

A kormány kiemelt nemzetgazdasági beruházásként stadiont akar építeni Budapest közepére. A pénteki Magyar Közlöny szerint pénzt, paripát, fegyvert adnak a a régóta tervezett margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont megépítéséhez.  Az Orbán Viktor által jóváhagyott rendelet 10 milliárd forintot különítene el a célra a nemzetgazdasági és a nemzeti fejlesztési tárca büdzséjéből, hogy a helyszínen nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas létesítményt építsenek.

Ez persze azt is jelenti, hogy a város közepén lévő Margitszigetet – amelynek jelentős része műemlék, a helyi ingatlanok pedig országos védelem alatt állnak – vélhetően nem kicsit bombáznák szét.  Orbán a közlöny szerint egyúttal felszólítja Seszták Miklós fejlesztési minisztert, hogy kezdjen tárgyalni a fővárosi önkormányzattal a 23 800/2, 23 800/4 helyrajzi számú ingatlanok állami tulajdonba adásáról vagy a használati jog biztosításáról.

A megjelölt területek közül a 23 800/2-es elvileg a premontrei kolostor helyrajzi száma, a 23 800/4-es pedig közvetlenül a Palatinus strand területét fedi. A 23 800/6-os terület a Sirály csónakházat jelenti a vagyonkezelő BMSK Zrt. adatlapja szerint.

A kiemelt nemzetgazdasági ügy címke azért is fontos, mert az alapesetnél lényegesen nagyobb mozgásteret nyújt például az építkezés során: a közigazgatási hatósági ügyekben hozott döntéseknél nem kell figyelembe venni a telekszomszédok esetleges fellebbezéseit.

LÁSD MÉG:

Tízmilliárdból épülhet teniszközpont a Margitszigeten

Tízmilliárd forintból építene teniszközpontot a Margitszigetre a kormány

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek