A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: itcafe.hu

Donald Trump javában takarítja az internetet. Az új amerikai elnök szerint a klímaváltozás kamu, ezért elkezdték törölni az ezzel kapcsolatos kutatási eredményeket, melyek cáfolják. A NASA megmutatja 20 másodperc alatt is: így forrósodik a helyzet a Földön

Első dolga volt Donald Trump frissen beiktatott amerikai elnöknek, hogy változtasson a kormányzati weboldalakon. Töröltette például a Fehér Ház klímaváltozással kapcsolatos aloldalát, illetve különböző menüpontok tartalmát is a saját programígéreteire cseréltette. 

A jelek szerint tényleg struccpolitikát folytat az elnök, „amiről nem beszélünk, az nincs”. Trump egyébként többször nyilatkozta már, hogy álláspontja szerint a klímaváltozás nem létezik. Arra is volt példa, hogy úgy fogalmazott: az egészet a kínaiak találták ki, csak azért, hogy az amerikai ipar versenyképességét rontsák.

A Fehér Ház honlapja után most az Amerikai Környezetvédelmi Hivatalt szólította fel az elnöki stáb, hogy töröljék a véleményére cáfoló anyagokat weboldalukról – írja a Reuters.  Az itcafe szerint az internetes tartalmak megőrzéséért létrejött Internet Archive alapítvány már korábban jelezte, sok jóra nem számít Trump hatalomra kerülésével kapcsolatban, ezért egy kanadai tükörszervert hoznak létre a biztonság kedvéért.

A klímaváltozással kapcsolatos amerikai kutatások és tanulmányok megmentésére önkéntes csoportok szerveződtek, akik európai szervereken gyűjtik az információkat. Várhatóan nem csak nekik lesz sok dolguk, Trump korábban többek között a szólásszabadság korlátozását ígérte.

A NASA megmutatja 20 másodperc alatt is: így forrósodik a helyzet a Földön

Miután Donald Trump bizonyította, hogy még mindig nem hisz a globális felmelegedésben, a NASA egy látványos összehasonlító fotóval bizonyította a klímaváltozást. Hogy biztosra menjen, megjelentetett egy videót is, ami 20 másodperc alatt foglalja össze: 1880-tól kezdve így jutottunk el 2016-ig, amely a valaha volt legmelegebb esztendő lett, egyben félelmetes rekordok éve is

A videó egyértelmű, és az elmúlt 35 évet nézve ijesztő is: narancssárga, piros és vörös színekkel jelzik, hogyan lett 1880 óta egyre nagyobb az átlaghőmérséklet a Föld különböző területein. (via HVG)

Trump elefánt a porcelánboltban

Trump elefánt a porcelánboltban

A klímaváltozás kutatása szempontjából létfontosságú online felületet állítana le a Trump-kormányzat. Az amerikai környezetvédelmi ügynökség, az EPA klímaváltozással foglalkozó oldalai irdatlan mennyiségű adatot tartalmaznak.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás