A rovat kizárólagos támogatója

A Trump-adminisztráció újraszabályozná az erőművek szén-dioxid-kibocsátását. A Környezetvédelmi Hivatal (EPA) tegnap terjesztette elő az erről szóló tervezetet, amellyel megszüntetné az előző amerikai elnök, Barack Obama klímaváltozással kapcsolatos erőfeszítéseinek egyik fő elemét, az úgynevezett Tiszta Energia Tervet.

A Környezetvédelmi Hivatal új szabályozása lehetővé tenné, hogy a tagállamok a maguk belátása szerinti szabályokat dolgozzanak ki szénerőműveikre, sőt, ha úgy látják jónak, akár engedélyt is kérjenek a szén-dioxid-kibocsátás korlátozásának megszüntetésére. A javaslat ismét jelentősen megnövelné az Obama-kormányzat által megállapított szén-dioxid-kibocsátás egyszer már korlátozott mértékét, és lehetőséget teremtene a tagállamoknak arra, hogy a környezetet kevésbé szennyező gáz-, szél-, és napenergia felhasználása helyett a szénerőművek fejlesztésére összpontosítsanak.

Szakemberek szerint ezzel ismét növekedne a globális klímaváltozás egyik okaként megjelölt környezetszennyezés. Az EPA egyelőre vitára bocsátja a tervezetet, és várhatóan jövő év elején dönt a végleges formájáról, majd a bevezetéséről.(MTI)
 

Az USA klímaváltozás elleni harcát a környezetvédelem vezetője gáncsolja

Az USA klímaváltozás elleni harcát a környezetvédelem vezetője gáncsolja

2017. októberében Scott Pruitt vezető szereplő volt az amerikai médiában, miután hivatalosan is javasolta az Obama-kormányzat egyik legjelentősebb környezetvédelmi intézkedésének visszavonását. A 2015-ben véglegesített Tiszta Energia Tervet azért hozták létre, hogy csökkentse a globális klímaváltozás negatív hatásait.

“A bányászok meséltek nekem arról, hogy milyen támadások érik a munkájukat és a megélhetésüket (…) Megígértem nekik, hogy vissza fogják kapni a munkájukat” – jelentette be Donald Trump néhány szénbányásszal a háta mögött 2017 márciusban, két hónappal elnöki kinevezése után. Trump azt mondta, véget vet a szén elleni háborúnak, amellyel az Obama-kormányzat szénenergia-csökkentő intézkedéseire utalt.  A bejelentés azért volt bizarr, mert az éppen a környezetvédelemért felelős szövetségi ügynökség, az EPA székházában történt. Részletek >>>

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás