A rovat kizárólagos támogatója

Az elmúlt napokban szeptember 26-án lezárult a Göncöl Szövetség egy hetes kiállítása, mely szeptember 17- én hétfőtől a Környezetvédelmi Minisztérium kiállító termében a Zöld Galériában zajlott. A „tücsökciripeléstől az csillagokig” címmel zajló kiállítás igyekezet a Göncöl Szövetség minden munkaterületére betekintést nyújtani. A kiállítás időtartama alatt sok gyermek és felnőtt élvezhette a gyönyörű fényképeket, az ásványok szépségeit, sőt még egy édesvízi akvárium élőlényeit is megfigyelhették. A kiállításokra folyamatosan lehet jelentkezni, és szakirányú vezetést kérni.
Az ünnepélyes megnyitón Kiszel Vilmos a Göncöl Alapítvány elnöke, és Breuer László a Göncöl Szövetség elnöke mondott köszöntőt.
Breuer László beszédében a civil szervezetek munkájára hívta fel a figyelmet, melyből a megmozdulások és demonstrációk csak kicsiny töredék a jéghegy csúcsa. a szervezetek mindennapi munkája azonban már egy teljesen más súlyú és témájú tevékenység. A kiállításon a Göncöl Szövetség tagszervezeteinek bemutatásával a környezetvédelmi tevékenység, az eredmények és célok bemutatásán volt a fő hangsúly.
A kiállításra folyamatosan érkeztek Budapestről és vidékről a diák csoportok. Szeptember 21 – én pénteken pedig az elektromos kommunikációról esett komolyabb beszélgetés Kiszel Vilmos moderátori vezetésével.

Pangea Egyesület pénzesgyőri oktatóközpontja

A Pangea Kulturális és környezetvédelmi Egyesület a Göncöl Szövetség tagjaként hosszú évek óta folytat környezeti nevelési munkát. Az oktatási tevékenységének fele váci és környékbeli csoportokból áll amelyek igen sok ismertet, és kellemes napokat tölthettek a Bakonyi településen. Az egyesület egy régi épülettel rendelkezik, ami 18 személyes amely évente ötven héten át foglalt, és helyszínt pl. ad a évenkénti Süni gyermektábornak is. Az egyesület szeretné bővíteni tevékenységét, ezért folyamatban van a következő épület építése melyben több váci és környékbeli szervezet (pl. Szokolya), és több iskola itt például kiemelkedő szerepet játszik a Király Endre SZKI.
Az épület önerőből és a befolyt adományokból (pl. SZJE 1%- ból), vagy a Téglajegy akció! segítségével épül, de sok lelkes váci és környékbeli önkéntes munkája is fekszik benne.
Az építés újabb fordulatához érkezet amikor a tető fedése következik. Ezen munkához várja minden szakképzett, és szakképzetlen de lelkes segítőt a Pangea Egyesület. A munkák ideje október 7- 12. Jelentkezni lehet Breuer Lászlónál a Göncöl házban, vagy telefonon a 06-27-304-484 telefonszámon.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás