A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

A kelet-lengyelországi Bialowieza természetvédelmi terület munkatársai egy hím bölény keresésére indultak, miután az állat megtámadott egy turistát.

Tomasz Krupa helyi rendőrfőnök szerint a 61 éves férfi épp egy kora reggeli sétát tett a Bialowieza-erdőben, amikor az állat megtámadta. A férfit kórházba kellett szállítani. A Bialowieza Nemzeti Park vezetője, Michal Krzysiak az eset után csak egy nagy méretű bölény, feltehetőleg egy hím példány nyomait azonosította a helyszínen. Krzysiak szerint a turista és az állat találkozása az alacsony bozótosban szerencsétlen baleset lehetett, és “mivel kettejük közül ő volt a nagyobb, a bölény rátámadt a férfira”.

A park vezetője szerint a bölényeknek, amik Európa legnagyobb testű emlősei, és szigorú védelmet élveznek, épp most van a párzási időszakuk, ami kifejezetten izgatottá és agresszívvé teszi az állatokat.

A Bialowieza természetvédelmi terület és környéke kb. 770 bölénynek ad otthont. Lengyelország területén csaknem 1800, világszerte 7000 példányuk él.
Krzysiak szerint a mostani eset ritkaságnak számít, a bölények általában kerülik az embereket.  A park munkatársai azért keresik az állatot, hogy megnézzék, milyen állapotban van, és megakadályozzák a hasonló esetek bekövetkezését.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek