A rovat kizárólagos támogatója

Jelenleg úgy tűnik, hogy a Fidesz zöldfordulata, az erdőmentéses szlogenjeivel együtt egy hazugság volt. Hiába a sok szöveg, hiába a teremtésvédelem hangoztatása, az látszik, hogy a természetvédelem egy akadály a Fidesz számára és nem egy cél.“Mára már elfogadott tény, hogy a Föld légkörének átlagos hőmérséklete növekszik, a korábban ismert széljárásirányok átalakulóban vannak, a csapadék mennyisége és eloszlása eltérő mintákat mutat, mint korábban. Arról folynak még viták, hogy vajon ezekhez a folyamatokhoz az emberi tevékenység mennyiben járul hozzá, de a jelenlegi kutatási eredmények ismeretében racionális alapon nem kérdőjelezhető meg, hogy az emberi tevékenység e folyamatban szerepet játszik. Egy, a Science magazinban megjelent kutatás szerint épp az erdősítés az egyik leghatékonyabb módja az éghajlatváltozás elleni védekezésnek.”

Ezek nem egy klímaaktvista, hanem Orbán Balázs, a Miniszterelnök politikai igazgatójának a szavai.

Aki azt is mondja, hogy:

»A történelmi tapasztalat ugyanis azt tanítja nekünk, hogy szemben a zöld ügyet csak álcaként lobogtató baloldallal, a konzervativizmus értelmesen és eredményesen tud hozzájárulni természeti környezetünk megóvásához.«

Jelenleg úgy tűnik, hogy a Fidesz zöldfordulata, az erdőmentéses szlogenjeivel együtt egy hazugság volt. Hiába a sok szöveg, hiába a teremtésvédelem hangoztatása, az látszik, hogy a természetvédelem egy akadály a Fidesz számára és nem egy cél.

Aki tönkreteszi a magyar erdőket az nem igazán látom, hogy hogy járul hozzá a természeti környezet megóvásához. Igazából ez mindegy is, hiszen Orbán Balázs ilyeneket már nem is ír. Ezek már szlogenszinten is kibuktak.”

Fogjunk össze a magyar erdőkért!
Soha nem látott társadalmi felzúdulást keltett a múlt héten megjelent kormányrendelet, amely az energiahiányra hivatkozva szélesre tárja a kapukat valamennyi védett erdőnk kitermelése előtt. A rendelet egyértelműen veszélyezteti hazánk legértékesebb erdeinek állapotát, és rendkívül súlyos élőhelyvesztést eredményezhet. A WWF Magyarország és más zöld szervezetek nyílt levelet írtak a miniszterelnöknek, amelyhez most magánszemélyek és civil szervezetek is csatlakozhatnak aláírásukkal. A nyílt levelet a https://peticio.wwf.hu/ oldalon olvashatod el és írhatod alá.

Háttér: 

Ma indul erdeinkben az Orbán-kormány rablógazdálkodása?

Orbáni “zöld” rezsipolitika: természetvédelmi területen könnyebb lehet a tarvágás

Az Ökológiai Kutatóközpont véleménye Orbánék fagyilkos rendeletéről

Tilos kivinni tűzifát az országból

Nem csak barbár, teljesen felesleges is az erdőirtásra ösztönző új rendelet

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás