A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

A légszennyezettség miatt ismét forgalmi korlátozást vezettek be a hatóságok Párizsban és környékén: tegnap már csak a páros rendszámú gépjárművek közlekedhetnek a fővárosi agglomerációban, a tömegközlekedés pedig ingyenes.

A prefektúra mára is meghosszabbította az intézkedést, így ma csak a páratlan rendszámú járművek közlekedhetnek. A szálló por koncentrációja miatt december elején négy napig volt érvényben a páros-páratlan rendszámok szerinti közlekedési korlátozás, amelyet tegnap reggel ismét elrendelt a prefektúra Párizsban és a környező 22 településen.

A hatóságok a fával történő fűtést is megtiltották, mert az is az egyik jelentős forrása a szálló por termelésének. A szabályozást megszegő autósoknak a helyszínen kiszabható 22 eurós büntetés ellenére a légszennyezettséget ellenőrző intézmény, az Airparif szerint az autósok többsége múlt héten nem tartotta be a korlátozást, és a gépkocsiforgalom alig 5-10 százalékkal csökkent a megszokotthoz képest Párizsban, a reggeli órákban pedig a szokásos dugó volt tapasztalható a város körüli körgyűrűn.

A prefektúra viszont megerősítette, hogy a rendőrök folyamatosan büntetik a korlátozást megszegőket. November 30. és december 10. között 94 ezer gépjárművet ellenőriztek a közutakon, 20 ezer szabályszegést regisztráltak, ezek közül 2433-at a közlekedési korlátozás be nem tartása miatt.

Kapcsolódó anyagok:

Magasról tesznek a párizsi autósok a szmogriadóra

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek