A rovat kizárólagos támogatója

Július végén adják át a régi Budaörsi úton létesülő buszsávot, a mintegy 800 méteres szakaszon sávszélesítéssel oldják meg az új sáv kialakítását.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a Virágpiac és a Gazdagréti út közötti szakaszon aszfaltozási munkákat végeznek, emiatt mától szombatig, valamint július 20-a és 22-e között időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani.

A buszsáv kivitelezése 255 millió forintba kerül, ennek 85 százalékát uniós pénzből finanszírozzák. Ehhez kapcsolódóan felújítják a közműveket és a teljes útpályát, kamerarendszert építenek ki, amely a buszsávokat figyeli, két helyen a meglévő kerékpárút nyomvonalán is kisebb korrekciót hajtanak végre, és felújítanak egy buszmegállót is.

A BKK hangsúlyozza, hogy nemcsak a 40-es, 240-es és 240E jelű buszok, és az azokat igénybe vevő mintegy 19 ezer ember jár jobban a buszsáv kialakításával, hanem reményeik szerint a tömegközlekedés feltételeinek javulásának hatására a környező településekről is kevesebben közlekednek majd autóval.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás