Hirdetés

Megkezdődött az útpálya felújítása és a kétoldali kerékpársáv építése a Bogdánfy utcában, Újbudán.

2011 szeptemberében megkezdték a kerékpársávok építését a XI. kerületi Bogdánfy utcában. Európai uniós támogatással a kerékpársávok építése mellett felújíták az útburkolatot is a Dombóvári út és az Irinyi József utca közötti szakaszon. A Bogdánfy utcai új kerékpársáv biztosítja Dél-Buda kapcsolatát a Móricz Zsigmond körtérrel, illetve Pest irányába.

Budapest Főváros Önkormányzatának megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ irányításával Budapesten mintegy 16,8 km hosszú szakaszon valósulnak meg kerékpározást elősegítő beruházások 2011-ben. A fejlesztések részeként 2011 szeptemberében megkezdődtek a Budapesti kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése – XI. Bogdánfy utca (KMOP-2.1.2-09-2009-0008) c. projekt kivitelezési munkálatai, amelynek keretében a kerékpársávok kialakítása mellett az út felújítása is megtörténik.

A fejlesztési szakasz négy meglévő kerékpáros létesítményt köt össze: a Karinthy Frigyes úti, a Hamzsabégi úti és a Dombóvári úti kerékpárutakat, valamint az Infoparkban vezetett nyomvonalat, ami szintén a Duna parti Eurovelo nyomvonalhoz kapcsolódik. A projekt keretében létrejövő hivatásforgalmi célú kerékpárforgalmi létesítmény hossza 911 méter, amely többségében kétoldali kerékpársáv (572 méter), a fennmaradó 339 méter hosszon vagy elválasztott gyalog- és kerékpárút vagy önálló kerékpárút. Két helyszínen létesül biztonságos kerékpártároló összesen 32 db férőhellyel.

A kivitelezés szeptemberben megkezdődött és várhatóan novemberig tart. Ezen időszak alatt forgalomkorlátozásokra, sávelterelésekre, továbbá jelzőőrös forgalomirányításra, hétvégi és éjszakai munkavégzésekre is kell számítani a Bogdánfy utca és az Irinyi József utca, a Bogdánfy utca és a Budafoki út csomópontjában, valamint a Dombóvári úti csomópontnál.

Tekintettel a forgalmas útszakaszra, az építés ideje alatt kérjük az arra közlekedők türelmét és megértését!

A projekt legfontosabb adatai:
Projekt neve: „Budapesti kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése, XI. Bogdánfy utca”
Azonosítószáma: KMOP-2.1.2-09-2009-0008
Kedvezményezett: Budapest Főváros Önkormányzata
Összköltsége: 98 372 981 Ft
Uniós támogatás összege: 57 190 698 Ft
Kivitelezés kezdete: 2011. szeptember 19.
Kivitelezés tervezett befejezése: 2011. november 8.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás