A rovat kizárólagos támogatója

A Dráván megépült új kikötőket adott át kedden Fónagy János közlekedési és vízügyi miniszter. A Barcson, Drávatamásiban, Drávasztárán és Drávaszabolcson elkészült létesítmények 60 millió forintba kerültek, az összeg 77 százalékát a PHARE kísérleti program keretében támogatásként kapták meg az érintett önkormányzatok.

Turny Zoltán, a PHARE iroda hivatalvezetője szerint: két-három hét múlva a kormány elé kerül egy újabb 2004-ig szóló PHARE-program, amelynek keretében 200 millió eurót lehet regionális fejlesztésekre fordítani az adott időig.
A Dráván most átadott kikötők az érintett települések vezetőinek és a szakembereknek a megítélése szerint nagymértékben hozzájárulnak a víziturizmus fejlődéséhez. Az utóbbi években mind többen túráznak a Dráván, ezen a nyáron azonban nemcsak ők találnak majd könnyebben kikötőt a határfolyón, rajtuk kívül többek között a horgászoknak is szerveznek programot az immár kikötővel rendelkező települések környékén. Ezentúl arra is lehetőség lesz, hogy a Duna-Dráva Nemzeti Park területén lévő folyószakaszon – Barcstól Drávaszabolcsig – néhány órás sétahajózásra induló kirándulók útközben rövid pihenőt tartsanak, és eközben a kikötőkhöz közeli, kiépített erdei ösvényeken sétáljanak.
2002. március 19.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás