A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: alfahir.hu

Most éppen 2,5 milliárd forint értékű költségvetési támogatást kapott a Pénzügyminisztériumtól az Áder János alapította Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány Kockázati Tőkealapja – derül ki a kormany.hu-ra nemrégiben felkerült dokumentumból.

Az alapítványt 2016-ban alapította a köztársasági elnök, elmondása szerint a klímavédelmi és fenntarthatósági kihívásokra adható válaszok keresésére. Ennek a szervezetnek a kockázati tőkealapja kapott 2,5 milliárd forint értékű állami támogatást idén júniusban. A tőkealap célja a honlapjuk leírása szerint az, hogy az Alapítvány tőkeágon is finanszírozni tudja az arra érdemes vállalkozásokat, valamint hogy ösztönző példát mutasson a többi befektető számára.

Egy éve írtuk:  Áder mai 5 milliárdos nagy fogása – jól megtolták klímavédelmi alapítványát

Egy Portfoliónak adott tavalyi interjúban Csepreghy Nándor, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány igazgatója és korábbi fideszes államtitkár úgy fogalmazott a befektetésre szánt pénzek elosztásával kapcsolatban, hogy  nem egy-egy szektorra szeretnénk lőni, a fő belépési pont a fenntarthatósági dimenzió, a környezeti lábnyom csökkentésének technológiai támogatása.

Ebből az interjúból derült ki az is, hogy nem környezettudatos startupokba szeretnék fektetni a pénzt, a befektetési összegek inkább a 200-300 millió forint feletti kategóriában találhatóak.
A tőkealap 2021 közepéig 10 milliárd forintos keretösszeggel dolgozott, de lehetővé tették további források bevonását is, ez történhetett meg most. A támogatandó cégek és kezdeményezések pontos listája még nem került nyilvánosságra. – írta az alfahír.


Kommunikációs kampányokra írt ki érdekes tendert Áder kékeszöld alapítványa
A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány 280 millió forint keretösszegű, a fenntarthatóság melletti társadalmi elkötelezettséget ösztönző programokra írt ki közbeszerzést. Nem árt kapcsolatban lenni a TEK-kel. A zavaros történet korábbi cikkünkben >>>

Nyitókép: Áder János a bolygó kapitánya. Forrás: Kiss Bence 444.hu

Kapcsolódó anyagok:

Áder mai 5 milliárdos nagy fogása – jól megtolták klímavédelmi alapítványát

40 milliós pályázatot írt ki Áder eddig veszteséges klímavédelmi alapítványa – már a nyertes is megvan

A klímatörvényekről tartott szavazások eredménye a Fidesz szégyene

Az Orbán kormány száz környezeti bűne, vagy több

Ezért likvidálta az Orbán-rezsim a környezetvédelmet

Kommunikációs kampányokra írt ki érdekes tendert Áder kékeszöld alapítványa

Nemzeti klímainzultáció

Orbán “látszatzöldítésre” most 10 milliárdot dob ki

Zöld Forrás 2020. pályázat eredménye

Áder János példát vesz a greenforól?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek