A rovat kizárólagos támogatója

Szabó Rebekát indítja a választáson a Párbeszéd a visszalépett Gér Mihály helyett. Az ökológus végzettségű Szabó Rebeka 2010-ben az LMP listájáról került be a parlamentbe, majd a pártszakadás után a Párbeszédhez csatlakozott. 2020 szeptemberétől társadalmi munkában Karácsony Gergely főpolgármester állatvédelmi témákban illetékes megbízottjaként is dolgozik.

Az Egységben Magyarországért pártelnöki értekezlete egyhangúlag támogatta a párbeszédes Szabó Rebeka indulását a Pest megyei 10-es választókerület jelöltjeként az április 3-i országgyűlési választáson – közölte az ellenzék. A választókerületben azért kellett új jelöltet állítani, mert a szintén párbeszédes Gér Mihály hétfőn visszalépett, miután kiderült, hogy évekkel ezelőtt vállalhatatlan és kegyeletsértő kommenteket írt a Facebookon egy halálos balesetről, amiben autójával elütött egy párt.

Az ökológus végzettségű Szabó Rebeka 2010-ben az LMP listájáról került be a parlamentbe, majd a pártszakadás után a Párbeszédhez csatlakozott. Képviselőként sokat foglalkozott az állami földbérleti pályázatok körüli visszaélésekkel. Nyolc éve Zugló alpolgármestere, 2020 szeptemberétől társadalmi munkában Karácsony Gergely főpolgármester állatvédelmi témákban illetékes megbízottjaként is dolgozik

“Egyetlen másodpercig sem volt kérdés számomra, hogy vállalom a feladatot. Az ország érdeke, hogy leváltsuk az aljas, korrupt Orbán-rezsimet, és ha ehhez az kell, hogy a Pest megyei 10-es választókerületben nézzek szembe a hatalom emberével, akkor ezt fogom tenni – mondta Szabó Rebeka. – Ráadásul alpolgármesterként pontosan tudom, mekkora károkat okozott a Fidesz az önkormányzatoknak, hatásköröket és főleg pénzt vontak el. Ellenfelem, Pogácsás Tibor 8 éve felel az önkormányzatokért a kormányban, mindez az ő bűne is.

Örülök annak, hogy Szabó Rebeka egyéni jelöltként is harcba száll az Egységben Magyarországért színeiben: ez a hiteles és fenntartható zöldpolitika megerősítését jelenti – hangsúlyozta Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt” – írta a jelölésről az oldalán.

A monori központú választókörzetben a Fidesz Pogácsás Tibort, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárát indítja, aki 2018-ban 52,61 százalékkal tudott itt nyerni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás