A rovat kizárólagos támogatója

A Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Ovádi Péter fideszes képviselőt Nagy István, az agrártárca vezetője – közölte az Agrárminisztérium (AM).

A tájékoztatás szerint Ovádi Péter október 1-jétől látja el hivatali teendőit. A miniszteri biztos koordinálja az új veszprémi állatmenhely és kompetenciaközpont kialakítását, valamint felméri az országos kóborállat-helyzetet, és javaslatot tesz az országos ivartalanítási program kialakítására. Emellett felméri az országban található gyepmesteri telepek állapotát, és javaslatot tesz azok fejlesztésére.

Munkakörébe tartozik még, hogy felhívja a lakosság figyelmét a felelős állattartás szabályaira, amellyel kapcsolatban szükség szerint konzultációt kezdeményez. A miniszteri biztos a kormányzat és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek között szorosabb együttműködésre törekszik, illetve javaslatot tesz az érintett minisztériumokkal és szakmai szervezetekkel együttműködve az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény felülvizsgálatára.

Munkáját államtitkári illetménnyel honorálják, plusz titkárság is jár neki.  Ovádi Pétert pár héttel azután nevezték ki az állatvédelemért felelős miniszteri biztosnak, hogy a főváros Szabó Rebekát tette meg megbízottként, aki ugyancsak ezért a területért felel.  Ő nem milliós juttatásért, hanem társadalmi munkában látja el a feladatát.

https://www.facebook.com/szaborebekapm/posts/4460737923967954

Ovádi Péter 1981-ben született Veszprémben, 2018 óta országgyűlési képviselő. Azt még nem tudjuk, hogy a mérnökinformatikus végzettségű Ovádi mennyire ért az állatvédelemhez, de az biztos, hogy ő volt az a politikus, aki még önkormányzati képviselőként képes volt egy templom szószékén prédikálni a Fidesz mellett, majd később hűségesküt íratott alá a Veszprém megyei választókerületéhez tartozó polgármesterekkel.
Az egyetemet eláruló Ovádi Péter benyalt Orbánnak a Facebookján.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás