A rovat kizárólagos támogatója

A kormányközeli baráti cégeknek búsásan megérte a 2017-es úszó-világbajnokság, ahol közel 200 milliárd forint vesztette el közpénz jellegét. A mutyiberuházások tönkretették többek között a Dagály környékét, és a Balatonpart sem úszta meg környezetpusztítás nélkül. 84 milliónkba kerülnek a tuti üzlet folytatásához a pályázati tervek.

A keddi Magyar Közlönyben jelent meg a kormányhatározat, amivel a kormány támogatja, hogy a  Magyar Úszó Szövetség pályázatot nyújtson be a  FINA 2025-ös vagy a  2027-es Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság és Masters Világbajnokság rendezési jogának elnyerése érdekében. Az újabb vizes világbajnokság helyszíne a 2017-eshez hasonlóan Budapesten és Balatonfüreden lenne- szúrta ki a 444.hu.

A kormányhatározat szerint Fürjes Balázs kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztosnak az emberi erőforrások miniszterének bevonásával a rendezési jog elnyerése esetén előterjesztést kell készítenie a vizes vébé rendezési költségeinek bemutatásáról. Ez a folyamatosan dráguló 2017-es vébé alapján nem lesz egyszerű feladat. Az előzőt 25 milliárd forintra tervezték, végül bőven 100 milliárd felett költöttek rá – még egy évvel az esemény után is folyamatosak voltak a kamunak tűnő kifizetések.

A kormány a vébé megrendezésére irányuló pályázathoz szükséges pályázati díjra és a  pályázási költségek fedezésére 84,1 millió forintot biztosít a költségvetésből. A FINA várhatóan július 11-én dönt az újabb helyszínekről.   2019-ben a dél-koreai Kvangdzsu, 2021-ben a japán Fukuoka, 2023-ban pedig a katari Doha rendezi meg az eseményt.

Kapcsolódó anyagok:

A megalomán sportberuházások újabb zöld áldozata

A vizes VB újabb hazugsága

A beton pártja likvidálja a zöldet

Kiemelt beruházások: nemzetgazdasági, vagy haveri érdek?

Stadion helyett fákat a Margitszigetre!

Mekkora ökológiai lábnyomot hagytak a vizes vb szurkolói zónái?

A sportkormányfő értékrendje

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek