A rovat kizárólagos támogatója

A kutyatulajdonosok már tavaly is saját, számukra készült térkép segítségével keresgélhettek a kutyabarát szolgáltatások, lehetőségek között, idén már egy egész magazin lesz útitársuk a nyári kalandokban – természetesen kedvencük mellett.

2018. május 24-én tartották a Kutyabarát Balaton szezonnyitó sajtótájékoztatóját, mely rendezvény célja – már hagyományosan – a balatoni kutyás szezon megnyitója, ahol a Kutyabarát Balaton munkatársai beszámoltak az idei Balatont és környékét érintő kutyás, kutyabarát kezdeményezésekről, együttműködésekről, amelyek száma szerencsére évről évre nő. A sajtóeseménynek a BL Yachtclub adott otthont, amely 2016-ban elnyerte az Év Kutyabarát Helye „Vidéki Étterem” kategória közönségdíját, és két egymást követő évben is balatoni különdíjas lett.

A tavalyi Kutyabarát Balaton Élménykalauz most megújult formában segíti majd a gazdikat, de idén egy 72 oldalas ingyenes magazin mellékleteként jelentkezik. Az ország számos pontján megtalálható Kutyabarát Balaton Magazinban minden kutyatulajdonos megtalálja majd a maga számára hasznos tartalmat: cikkeket a kulturált és felelős kutyatartásról, interjúkat sztár gazdikkal, kutyás túraútvonalakat a Balaton mentén, de lesz benne receptrovat, kuponoldal, szállás-, étterem- és programajánló is. A felelős gazdik, éljenek a világ bármely táján, fontos, közös ügynek tartják, hogy átadják az életérzést, amelytől ők gazdagabbnak érezhetik mindennapjaikat, de főleg, hogy példát mutassanak kutyás és nem kutyás közösségeknek egyaránt. Ezt vallja Sziládi-Kovács Tibor is, a Kutyabarát.hu és a Kutyabarát Balaton Élménykalauz alapítója. „Cserébe csak egy kis teret várnak a kutyások, ahol ugyanúgy jól érezhetik magukat, mint nem kutyás társaik – csak ők kedvencükkel együtt. Ideje még inkább a Balatonban is gondolkodni, mostantól minden adott, hogy egy fantasztikus, közös nyaralást szervezzenek kedvenceikkel együtt, zökkenőmentesen” – mondta el a Kutyabarát Balaton Magazin kiadója.

„Nagyon szimpatikus számomra, hogy a Balatoni Kör szinte minden tagja csatlakozott a Kutyabarát Balaton projekthez, az egyesület tagjai kiemelten képviselik a balatoni régió gasztronómiai, borász és most már kutyabarát kultúráját” – mondta el a sajtótájékoztató házigazdája, Barabás Évi, a Kutyabarát Balaton nagykövete. „Egyre többen keresik fel kutyával a Balatont és környékét, egyre több hely nyitott a kutyások felé, és idén már nem csak egy térképen lehet keresgélni a balatoni kutyás szolgáltatásokat, hanem az életmód magazinban számos hasznos információt meg lehet találni.”

Szintén idei, egyedülálló újítás, hogy a Művészetek Völgyében külön kutyabarát udvar várja majd a kutyával érkezőket, amelyről Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye általános igazgatója számolt be. „A balatoni nyaralás előtt és alatt gondoljunk a vérszívó élősködők csípéseinek elkerülését szolgáló termékek bekészítésére, használatára is, vagyis a szúnyogra, valamint az általa terjesztett szív- és bőrféreg elleni védekezésre. A szívférgességet sokkal egyszerűbb és olcsóbb megelőzni, mint a már megbetegedett kutyát kezelni. A Bayer valamint az állatorvosok és a média 4 éve elkezdett figyelemfelhívó kampányainak eredménye, hogy a kutyás gazdik 80% -a tud a szívférgesség hazai jelenlétéről, 70%-uk pedig azt is tudja, hogy a szúnyog terjeszti a szívféreg lárváját, és a szúnyogcsípés repellens védelemmel megelőzhető” – mondta Dr. Lukács Zoltán, a Bayer Hungária Kft. kisállatklinikus szakállatorvosa, aki a sajtótájékoztatón részletesebben is beszélt arról, hogy egyáltalán nem elhanyagolandó a rendszeres állatorvosi szűrővizsgálatok jelentősége valamint a megelőzés.
Fontosnak tartotta felhívni a Balatonon nyaralók figyelmét arra, hogy a szúnyogoknak óriási szerepe van a szívférgesség és a bőrférgesség terjedésében, valamint arra is figyelmeztetett, hogy ennek a két típusú, kutyára és emberre is veszélyes parazitózisnak milyen közegészségügyi vonatkozásai vannak. A sajtóeseménynek a BL Yachtclub adott otthont, amely 2016-ban elnyerte az Év Kutyabarát Helye „Vidéki Étterem” kategória közönségdíját, és két egymást követő évben is balatoni különdíjas lett.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás