Hirdetés
greenfo/MTI

Mintegy félmillió ember került vesztegzár alá a Peking térségében kitört újabb járványgóc miatt – közölték ma a kínai hatóságok a koronavírus-fertőzöttek számának emelkedése nyomán.

A korlátozások által érintett Anhszin megye 150 kilométerre található Pekingtől. A területet az egészségügyi hatóság szerint teljességgel elszigetelik, a lakosoknak az otthonaikban kell maradniuk, családonként egy személy járhat bevásárolni, illetve gyógyszerekért.

Az újabb esetek miatt sokan a járvány egy újabb hullámától tartanak. Miután két hónapon át nem jelentettek újabb fertőzötteket Pekingből, június 11. óta már 311 esetet tartanak nyilván a kínai fővárosban.

A JÁRVÁNYGÓC KÖZPONTJA A HSZINFADI NAGYBANI PIAC LEHET, AMELYEN MÁJUS 30. ÓTA MINTEGY 200 EZREN FORDULTAK MEG.

A Hszinhua kínai hírügynökség szerint a piacra a anhszin megyei vállalatok szállítottak édesvízi halakat. A múlt héten tömegesen végeztek el koronavírus-teszteket Pekingben a nagyobb piacok, éttermek, és futárszolgálatok munkatársainál, de a potenciálisan érintett lakónegyedekben élőket is megvizsgálták. A Global Times állami hírlap szerint a teszteket most a szépségszalonok dolgozóira is kiterjesztik.

A járvány kiindulópontjában, Kínában eddig 84 745 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 4641-en hunytak el a kórban.

Nyitókép: Kevin Frayer/Getty Images

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás