A rovat kizárólagos támogatója

Az UNESCO és a perui Kulturális Minisztérium is ellenzi a főváros tervezett beruházását, mivel az veszélyeztetné a világörökség részeként számon tartott San Cristobal hegyet. Az elképzelések szerint egy kábelen közlekedő jármű kötné össze a Muralla parkot és a magaslat kilátóját.

Az UNESCO egyik vezető munkatársa, Alejandro Falconi megállapította, hogy „a kábel útvonala sajnos áthalad a világörökségi területen, ezért azt mindenképp meg kell változtatni.” Majd hozzátette, hogy amennyiben a kivitelező cég nem ajánl másik útvonalat a siklónak, a perui kulturális minisztérium nem fog engedélyt adni a projekt megépítésére.

A vállalat igazgatója, Esteban Moscoso a közleményre reagálva kijelentette, hogy a tervezetet egyszer már elfogadta a limai önkormányzat, mégpedig 2008 januárjában. „Amennyiben megváltoztatjuk az útvonalat, az egyet jelent a szerződésszegéssel az állam felé, aminek akár jogi következményei is lehetnek” – fogalmazott Moscoso.
Lima San CristobalLima San Cristobal
A legfrissebb értesülések szerint a közeljövőben sor kerül egy találkozóra is a kivitelező és a kulturális miniszter között a megállapodás érdekében. A felek egy bizottságot szeretnének létrehozni, amely később levelet küld majd az UNESCO-nak az ügy újbóli elbírálása végett.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek