A rovat kizárólagos támogatója

Bejött a MOL korábbi használt sütőolaj-gyűjtő kampánya, ezért most ismét –január 15-ig – le lehet adni e konyhai veszélyes hulladékot a cég egyes kútjainál, ahol értékes nyereményekkel jutalmazzák a környezettudatosságot.

270 tonna összegyűjtött használt sütőolaj, 178 résztvevő töltőállomás országszerte, 320 tonna bio-üzemanyag és több ezer liter megmentett élővíz. Ezzel lehetne összefoglalni a MOL használt sütőolaj-gyűjtő kezdeményezését, amit decemberben, az ünnepi a nagy sütés-főzés idejére való tekintettel újra meghirdetett a vállalat. A január 15-ig tartó akció során a MOL-kutakon leadott étolajért cserébe a környezettudatos lakosok nemcsak egy újrahasznosított műanyagból készült, praktikus gyűjtőedényt kapnak ajándékba, de a www.boldogolaj.hu oldalon egy nyereményjátékban is részt vehetnek.

Az egyik legkárosabb háztartási hulladék begyűjtésére  a MOL hívta fel a figyelmet, és egyúttal olyan  környezetbarát megoldást nyújt, amellyel lehetővé teszi, hogy a lakosság egyszerűen, egy töltőállomásra elsétálva leadhassa az olajat. A MOL 2011 májusában indította el, és országszerte 100 benzinkútján helyezett el tárolótartályokat a használt sütőolaj környezetbarát begyűjtésére. A program kezdete óta eltelt három és fél évben mintegy 270 tonna használt sütőolajat hoztak el a MOL-kutakra a környezettudatos lakosok. Jelenleg már 178 kúton lehet leadni a sütéshez használt zsiradékot, amit a MOL tisztítás és feldolgozás után, bioüzemanyag összetevőként használ fel. 

A MOL felelős társadalmi szereplőként minél több embert szeretne bevonni programjába, és a környezettudatos gondolkodást értékes nyereményekkel jutalmazza. Így aki december 1. és január 15. között valamelyik MOL-kúton leadja az otthon feleslegessé vált sütőolajat, egy újrahasznosított műanyagból készült, praktikus gyűjtőedényt kap, amelybe kényelmesen, csöpögés mentesen tudja beönteni, tárolni és a kútra szállítani a használt sütőolajat. Sőt egy egyedi kóddal ellátott kupont is kap, amellyel a www.boldogolaj.hu weboldalon regisztrálva egy sorsoláson vehet részt. Számos nyereményt, köztük KIKA ajándékutalványokat és Philips multifunkciós főzőkészülékeket is nyerhetnek. Fődíjként pedig az ország egyik legismertebb gasztrobloggere, Fördős Zé látogat el a szerencsés nyerteshez, hogy közösen készítsék el a vasárnapi ebédet, lenyűgözve a család apraja-nagyját. 

Az akcióban részt vevő kutak részletes listája ITT érhető el. További részletekért pedig, kérjük látogasson el a www.boldogolaj.hu weboldalra.
 

Kisütöttük: ide vele!

Kisütöttük: ide vele!

Már több mint hétezer háztartás csatlakozott a MOL használtsütőolaj-gyűjtő kampányához. Ősztől már 150 benzinkúton lehet leadni a használt sütőolajat, melyből biodízel készül Komáromban.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek