A rovat kizárólagos támogatója

Pekingben szinte mindig dugó van. A helyzet csak romlik, mivel jövőre már hétmillió autó lesz a városban.

A széles sugárutakon számolatlanul özönlenek az autók, rettenetesen szennyezve a kínai főváros levegőjét. A pekingi vezetés most azt tervezi, hogy bizonyos utakon útdíjat fog bevezetni, miközben megpróbálja a kínaiakat arra ösztönözni, hogy környezetbarát autókat vásároljanak inkább, hogy a hatalmas város levegője ne legyen még rosszabb. A helyzet csak romlik, mivel jövőre már hétmillió autó lesz Pekingben.

Az állandó dugók és a forgalom mérséklésével azt kívánják elérni, hogy minél többen vegyék igénybe a tömegközlekedési eszközöket. Arról egyelőre még nem tudni, hogy az útdíj mennyibe kerülne és miképp gyűjtenék azt. Az azonban már nyilvános, hogy a fővárosban egyre több helyen építenek majd elektromos autókhoz tervezett úgynevezett feltöltő állomásokat. A 2008-as Pekingi Olimpia óta már számos alkalommal vezettek be a légszennyezés miatt korlátozásokat.

Pekingben furcsa állapotok uralkodnak.

Bár egyre többen vennének autót, Pekingben különös szabályozást vezettek be. Idén már az új autók regisztrálására nem mindenki jogosult, csak azok, akik lottóznak, hogy elnyerjék erre a lehetőséget. Havonta 20 ezer autóra adnak ki regisztrációt, mindezt lottón lehet nyerni, ám ez a módszer több tízezer leendő autótulajdonost felháborított, nekik ugyanis eddig még nem volt szerencséjük és nem vásárolhatnak maguknak kocsit. Pekingben a jövőben a parkoló díjak is emelkednek, miközben további sugárutak épülnek, vagy a régieket szélesítik ki, mivel jövőre várhatóan 7 millió autó lesz már a pekingi utakon, pedig most is elviselhetetlenek a közlekedési dugók.

Kapcsolódó anyagok:

350 millió új kínai városlakó

Sanghaj a kínai elektromos autó-fejlesztés központja

A világ legélhetőbb és csúcsszmogos városa

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás